:

Får man röka på Kanarieöarna?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Får man röka på Kanarieöarna?
  2. Får man röka på balkongen i Spanien?
  3. Får man röka på uteserveringar på Gran Canaria?
  4. Får man röka på i Tyskland?
  5. Får man röka i Tyskland?

Får man röka på Kanarieöarna?

Kanarieöarna och Galicien har infört rökförbud på gator eftersom rökare anses kunna utsöndra dropp som utgör en risk för smittspridning. Fler regioner i Spanien överväger att införa liknande förbud.

Får man röka på balkongen i Spanien?

Rökning är förbjuden på allmänna platser och gemensamma ytor inomhus, exempelvis hissar, trappuppgångar och korridorer. Detta följer av artikel 7 i Ley 42/2010. Det är även förbjudet att röka på lekplatser (oavsett om lekplatsen är utomhus och inomhus). Spansk lag förbjuder inte rökning på balkonger som används privat.

Får man röka på uteserveringar på Gran Canaria?

Sedan augusti 2020 är det förbjudet att röka på uteserveringar och allmänna platser om det inte går att hålla säkerhetsavstånd. Sex regioner har redan utökat förbudet till att gälla oavsett, nämligen Balearerna, Kanarieöarna, Kantabrien, Valencia, Asturien och Aragonien.

Får man röka på i Tyskland?

I dag den 1 september blir det svårare för rökare i Tyskland. Det blir förbjudet att röka i alla statliga byggnader och dessutom i bussar, tåg, färjor och taxibilar. Men alla tyskar är inte glada över förbudet. – Det här beslutet har en fascistoid touch.

Får man röka i Tyskland?

Rökning. I Tyskland är rökning förbjuden på offentliga transportmedel, järnvägsstationer och flygplatser. Varje delstat sätter sina egna regler om rökning, men de flesta har infört rökförbud på caféer och restauranger. På många platser finns det speciella rökområden.