:

Hur fungerar Sprayvax?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur fungerar Sprayvax?
 2. Vad behövs för att vaxa bilen?
 3. Vad är sant om polering vaxning av billack?
 4. Är det svårt och polera en bil?
 5. Är Sprayvax bra?
 6. Vad är Snabbvax?
 7. Är det svårt att vaxa bilen?
 8. Vad är 3 stegs polering?
 9. Är det svart att polera?
 10. Vilken Polertrissa ska man ha?
 11. Kan man polera bort repor?

Hur fungerar Sprayvax?

Till skillnad från många andra produkter med Canauba-vax är appliceringen väldigt enkel. Turtle Wax Sealant Carnauba Spray Wax sprayas på lacken direkt efter tvätt, antingen på blöt lack eller torr lack. Sedan torkar man rent/torrt med en mikrofiberduk eller ett syntetiskt sämskskinn. Snabbt och enkelt.

Vad behövs för att vaxa bilen?

Materiel: Polermaskin, polish och vax, microfiberduk/polerduk, tape, tålamod. En polering och vaxning ska alltid föregås av en noggrann tvätt och man ska stå i en så dammfri miljö som möjligt. Att vaxa bilen hemma på uppfarten är direkt förkastligt. Ett rent garage är en idealiskt.

Vad är sant om polering vaxning av billack?

Ett lager med vax skyddar det översta lagret av lack. När smuts hamnar på din bil så betyder det att det träffar vaxet och inte lacken. Vaxet fungerar alltså som ett till sätt att skydda billacken på. För att säkerställa att vaxet har ett jämnt och rent underlag att appliceras på så måste du polera lacken först.

Är det svårt och polera en bil?

Det beror på bil till bil självklart och hur hårt man kör när man polerar en bil.

Är Sprayvax bra?

Vill du vaxa bilen på enklast möjliga sätt är Sonax Carnauba Spraywax kanske det absolut bästa bilvaxet du kan använda dig av (förutom möjligtvis ett vaxschampo). Detta lättarbetade sprayvax kan vaxa både torra och våta ytor och ger en otrolig glans samt förbättrar vaxskyddet blixtsnabbt.

Vad är Snabbvax?

Vaxbaserad produkt som är lättanvänd och kan användas på alla släta och glänsande ytor (lack, glas och plast). Ger en lysande glans, färgförbättring och gör ytan hal. Produkten skyddar och ger en vattenavstötande yta.

Är det svårt att vaxa bilen?

Att tvätta bilen blir därför mycket enklare om du vaxat lacken. En del drar sig kanske för att rengöra och vaxa sin bil, men då har du förmodligen dåliga erfarenheter av svårjobbade produkter. Att vaxa bilen är enkelt och går snabbt, förutsatt att du väljer rätt bilvårdsmedel.

Vad är 3 stegs polering?

Häll det polermedel du valt på en trasa och polera små områden i taget, cirka 30×30 cm. Jobba i små cirkulerande rörelser över ytan. Gör inte hela bilen i ett svep, utan bara en mindre del i taget. Ta sedan en annan, ren trasa och torka av ordentligt innan du ger dig på nästa del av bilen med polertrasan.

Är det svart att polera?

Man kan polera att med lack och alla glasytor. Du ska INTE polera/vaxa på svarta plastlister då dom blir otroligt fula. Dessa ska/bör maskeras med maskeringstejp innan man börjar. Man bör också undvika att polera glasytorna då dom har en tendens att bli flammiga eller "flötiga".

Vilken Polertrissa ska man ha?

Mikrofiberrondell är i första hand avsedda för oscillerande maskiner. De kan användas av roterande, men trissan producera värme snabbt och kan dra obehagligt. Mikrofibertrissan slipar fort, så det är enkelt att få bort djupare repor med en oscillerande maskin, och hologramen som skapas är enkla att ta bort.

Kan man polera bort repor?

Polering kan bara ta bort väldigt ytliga repor eller virvlar. Djupare repor kan vi kamouflera med "avrundning" av kanterna och utfyllnad av repan med ett tunt lager polish. Ett kännetecken på modern lack är användandet av klarlack.