:

Vad är skillnaden mellan BB och CC?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad är skillnaden mellan BB och CC?
 2. Vad är skillnaden på BB-cream och foundation?
 3. Vad är en CC cream?
 4. Är CC cream bättre än foundation?
 5. Varför ska man använda BB Cream?
 6. Vilken BB Cream är bäst?
 7. Har man puder över foundation?
 8. När ska man använda CC Cream?
 9. Hur länge kan man ha en CC Cream?
 10. Hur använder man CC cream?
 11. Är BB Cream bra?
 12. Är CC-cream bättre än foundation?

Vad är skillnaden mellan BB och CC?

En CC-cream har samma egenskaper som BB-cream men har högre SPF och är mer täckande. Som namnet skvallrar om så är den dessutom färgkorrigerande, krämen jämnar ut hudtonen. Perfekt för dig som en ojämn hudton, med till exempel rodnad, blemmor eller mörka pigmentfläckar.

Vad är skillnaden på BB-cream och foundation?

– Jag rekommenderar en BB-cream till dig som vill ha en mindre täckande bas än en foundation. En BB-cream passar dig som vill ha lyster, fukt, jämn hud och skydd mot solen.

Vad är en CC cream?

CC står för Colour Control/Colour Correct och har samma egenskaper som sin föregångare BB-krämen men är något mer täckande. En CC-kräm kan användas som en färgutjämnande primer eller som en mindre täckande variant av foundation. Här har vi samlat alla våra CC-krämer för att du lättare ska hitta din favorit!

Är CC cream bättre än foundation?

CC-Cream står för Color Correcting och är en medeltäckande men lätt kräm som hjälper till att neutralisera och vårda huden mer än en vanlig foundation. Många CC krämer har gröna pigment som neutraliserar rödhet. En CC-cream har även SPF som hjälper till att skydd mot solen och ålderstecken.

Varför ska man använda BB Cream?

BB-kräm jämnar effektivt ut hudtonen och skapar känslan av en ”porslinshy”. Den ger dessutom lyster och får huden att se pigg och fräsch ut. Bra för dig med torr eller känslig hud. Många BB-krämer har återfuktande egenskaper, vilket gör dem extra passande för dig med torr hy.

Vilken BB Cream är bäst?

12 Bästa BB-Creamer 2022 » Bäst i test

 • Garnier BBcream Miracle Skin Perfector. ...
 • Lancôme Hydra Zen Neurocalm BB Cream. ...
 • Missha Perfect Cover BB Cream. ...
 • Aco Face soft beige BB cream. ...
 • bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF30. ...
 • IsaDora BB Cream Bronze & Glow. ...
 • Holika Holika Shimmering Petit BB Cream.

Har man puder över foundation?

Om du vill fixera ditt smink för att hålla hela dagen och släta ut huden så ska du använda dig av ett puder. Ett puder passar bäst att använda över en flytande foundation, det är inget du behöver med ett mineralpuder.

När ska man använda CC Cream?

CC-krämer är mer täckande än BB-krämer. Passar dig som har röda partier, ojämn hudton och pigmentfläckar. CC är den senaste bokstavskombinationen och står för Color Correcting cream eller Color Control.

Hur länge kan man ha en CC Cream?

Att förvara foundations, BB och –CC-krämer korrekt (normal rumstemperatur, inte direkt solljus) håller dem fräscha länge. Ju torrare produkt, desto längre hållbarhet. Har något ändrat doft eller färg, släng! Kajal, ögon och brynpenna: Sminkpennor kan hålla stilen i 1 1/2 år.

Hur använder man CC cream?

Hur applicerar man BB-cream och CC-cream? Enklaste sättet att smörja in sig med sin BB-kräm eller CC-kräm är med fingrarna. Applicera krämen med lätta rörelser som om du skulle smörja in dig med en ansiktskräm. Det ger ett naturligt och friskt resultat och är det bästa sättet att applicera en BB-kräm eller CC-kräm.

Är BB Cream bra?

Hög solskyddsfaktor ger extra skydd Samtidigt som Illuminating Supple BB Cream både känns och ser bra ut på huden, så skyddar den effektivt mot strålning genom sina höga SPF på 40. Och som om detta inte vore bra nog så är den dessutom helt cruelty free.

Är CC-cream bättre än foundation?

CC-Cream står för Color Correcting och är en medeltäckande men lätt kräm som hjälper till att neutralisera och vårda huden mer än en vanlig foundation. Många CC krämer har gröna pigment som neutraliserar rödhet. En CC-cream har även SPF som hjälper till att skydd mot solen och ålderstecken.