:

Hur hittar man Avbrott på begränsningskabeln?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur hittar man Avbrott på begränsningskabeln?
  2. Kan man ha två Automower?
  3. Vad betyder ingen Slingsignal?
  4. Hur vet man om Guidekabeln är av?
  5. Hur vet man om kabeln är trasig?
  6. Hur många laddningar klarar Automower?
  7. Kan man använda vilken Begränsningskabel som helst?
  8. Hur använder man en Cable tracker?
  9. Måste man ha Guidekabel?
  10. Är Guidekabel och Begränsningskabel samma kabel?

Hur hittar man Avbrott på begränsningskabeln?

Koppla bort den ena änden av begränsningsslingan från laddstationen. Börja vid laddstationen och håll antennen nära begränsningsslingan när du “rattar” in frekvensen, du hör ett tydligt knastrande i radion. Följ den delen av slingan som är inkopplad tills knastrandet försvinner, nu är du nära avbrotten.

Kan man ha två Automower?

Du kan installera två eller fler maskiner som arbetar parallellt. Vi har många installationer med flera maskiner runt om i världen. Kan jag använda Husqvarna Automower® i en liten trädgård? Ja.

Vad betyder ingen Slingsignal?

Felmeddelandet Ingen slingsignal visas när Automower®-robotgräsklipparen inte känner av slingsignalen från begränsningskabeln. Vanliga orsaker: Laddstationen saknar strömförsörjning. Enheten för strömförsörjning kan vara frånkopplad från vägguttaget eller så kan en av husets säkringar ha gått.

Hur vet man om Guidekabeln är av?

Om din anläggning har en guidekabel ansluten, kan man börja med att koppla in en den ena klämman på den och håll den röda mot en av de andra slingkablarna. På så sätt kan du se om vilken sida av guidekabeln avbrottet är. Vill man slippa gräva helt skall du ha en Kabelbrottsdetektor Pro!

Hur vet man om kabeln är trasig?

Ställ in sändaren på ton, då skickas det ut en signal i slingan som uppfattas av mottagaren. Ta dig till det område du misstänker att begränsningsslingan har gått av och börja söka av den. Så länge mottagaren ger en signal är kabeln hel. När den tystnar har du hittat avbrottet.

Hur många laddningar klarar Automower?

Enligt vår erfarenhet med batterier så håller vanligtvis ett original Automower® Li-ion batteri i fem till sex säsonger. Medan ett NiMH håller vanligtvis mellan fyra till fem säsonger. Hur mycket robotgräsklipparen är aktiv och hur mycket den klipper spelar också in.

Kan man använda vilken Begränsningskabel som helst?

Kan man använda vilken begränsningskabel som helst? Generellt är svaret ja. Även om du har en robotgräsklippare från tex. Husqvarna eller Stiga går det alldeles utmärkt att köpa en begränsningskabel av annat märke.

Hur använder man en Cable tracker?

Sändaren (MS6812-T) Öppna batteriluckan på baksidan av sändaren och byt ut 9V-batteriet. Mottagaren (MS6812-R) Skruva upp batteriluckan på baksidan av mottagaren och byt ut 9V-batteriet. När du inte använder signalkabeltestaren får signalka- beltestaren ej vara inkopplad på en krets. Ställ ström- brytare i OFF-läge.

Måste man ha Guidekabel?

Men hemgången kan ta sin tid om den råkar befinna sig långt från basstationen och därför måste följa kabeln runt hela trädgården. Det sliter också onödigt mycket på gräset i kanterna. För att undvika det har vissa tillverkare en speciell guidekabel som dras från boet genom trädgården.

Är Guidekabel och Begränsningskabel samma kabel?

Guidekabeln är samma kabeltyp som begränsningsslingan, men utgör ett slags genväg tillbaka till stationen. Den dras från stationen och kopplas därefter in någonstans längs med begränsningsslingan, lämpligen i rakt motsatt ände från stationen så långt bort som möjligt.