:

Vilka slipsar behöver man?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vilka slipsar behöver man?
  2. Varför är slipsen tvärrandig?
  3. Hur långa är slipsar?
  4. Vilka har vit slips?
  5. Vem har vit slips?

Vilka slipsar behöver man?

Enfärgade. En enfärgad, mörk sidenslips är sannolikt det mest formella slipsvalet du kan göra. Den är även en av de mest användbara och lättkombinerade slipsarna som finns. En bra grund gällande färgskala är exempelvis marinblått, mörkbrunt, mörkt olivgrönt, mörkt vinrött, orange, svart.

Varför är slipsen tvärrandig?

Syftet med en randig slips är just att visa en tillhörighet. Detta har sitt ursprung i det militära där riddarna bar en viss färg på sin scarf och klädsel för igenkänning.

Hur långa är slipsar?

Vad är egentligen rätt längd på din slips? Det är viktigt att en slips har rätt längd, för att ge ett bra intryck. Den breda änden av slipsen bör täcka hela knappraden i skjortan och nå ner alltifrån övre kanten på bältet till någon centimeter över bältesspännet, alternativ sluta i linje med ditt bältspännes undersida.

Vilka har vit slips?

Som make, son, pappa, bror och barnbarn, måg, svåger eller svärfar till den avlidne bör du bära vit slips på begravning. Det är även korrekt att bära vit slips som kusin, morbror eller farbror om du så önskar. Vid klädkoden ljus klädsel bör du som gäst aldrig bära svart slips.

Vem har vit slips?

Vit skjorta är det mest korrekta. Vit slips bland de närmast anhöriga är en gammal, svensk sed. Övriga bär svart slips. Det går även med mörkt blå eller grå slips vid formell begravning.