:

Varför använda Viktväst?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Varför använda Viktväst?
  2. Hur tung Viktväst CrossFit?
  3. Vilken vikt på Viktväst?
  4. Vad tränar man med Viktväst?
  5. Hur ska en Viktväst sitta?
  6. Vad väger en dunväst?
  7. Vad är en dunjacka?

Varför använda Viktväst?

En viktväst är ett smidigare sätt att få in extravikt i träningen än att hålla i till exempel ett par hantlar eftersom västen sitter fast på kroppen och lämnar händerna fria till att köra vilka övningar som helst. Dessutom riskerar du inte att bli trött i greppet när du tränar innan resten av kroppen tar slut.

Hur tung Viktväst CrossFit?

Viktväst Tung är framtagen utifrån CrossFit Games och den populära WOD:en Murph, men det är din fantasi som sätter gränserna. Framåt. Levereras med 2 st. viktplattor (fram och bak) á 4,5 kg.

Vilken vikt på Viktväst?

För promenader brukar 10-20 kg vara ganska lagom. Vill man ha lite mindre belastning har vi även en 5 kg väst. Man kan även promenera med en 30 kg väst, men då bör man vara lite större och kraftigare eftersom det är mycket extra vikt. Har man främst tänkt springa med viktvästen är 5-10 kg ganska lagom.

Vad tränar man med Viktväst?

Chins. Chins eller pull-ups är en av de mest effektiva övningarna för att träna ryggen och stora delar av överkroppen. När du har blivit tillräckligt stark för att vilja öka tyngden är viktvästen definitivt den enklaste metoden.

Hur ska en Viktväst sitta?

Ska du ha den främst vid styrketräning som till exempel en extravikt när du kör chins och dips är det inte så noga hur bra och tajt den sitter. Men ska du ha den till mer rörliga träningsformer, som till exempel löpning och hinderbana, är det viktigare att den sitter bra på dig.

Vad väger en dunväst?

De allra vanligaste är 10, 20 och 30 kilo men det finns också västar som väger upp till 70 kg. Ska du gå eller springa med en väst rekommenderar vi en väst med ganska låg vikt. Vikten är av stor betydelse beroende på vad du ska göra med västen.

Vad är en dunjacka?

Dunjacka är en jacka fodrad med dun, ofta från gås eller and. Dunjackans yttertyg kan vara gjort av textil eller nylon. Yttertyget är ofta impregnerat för att bättre motstå väta. Dunets goda värmeisolering gör att dunjackor är populära i kallt klimat.