:

Kan man ha jeans i kyrkan?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ha jeans i kyrkan?
  2. Kan man ha jeans på dop?
  3. Hur ska män klä sig i kyrkan?
  4. Får män ha bara axlar i kyrkan?
  5. Vad får man inte ha på sig på dop?
  6. Kan män ha grått på begravning?

Kan man ha jeans i kyrkan?

Nej det är det vanligtvis inte. Inom kyrkan får man ibland frågor om det är ok med en klänning med bara axlar eller en röd klänning på en vigsel. Svaret därifrån är att man får vara klädd i stort sett hur man vill, med respekt för omgivningen.

Kan man ha jeans på dop?

Helt okej, om det inte står något om klädkod. Det finns tre tips att komma ihåg på när man går på fest och väljer ”vardagliga plagg” så som jeans: Välj mönstrat upptill för mer fest! Mönster som matchar byxan ger ett genast ett festligare intryck.

Hur ska män klä sig i kyrkan?

Klädkoderna för Svenska kyrkan varierar från församling till församling, och är oftare underförstådda än uttalade. Men med vissa grundprinciper kommer man långt: män ska inte ha mössor/kepsar/hattar på inne i kyrkan och ingen ska ha bara axlar, magar och ben.

Får män ha bara axlar i kyrkan?

Inga bara axlar i kyrkan. Ha alltid sjal eller liten jacka med dig. Bär inte ring utanpå handsken. Litet armbandsur bärs däremot utanpå handsken.

Vad får man inte ha på sig på dop?

Eftersom dopet kommer äga rum i en kyrka så bör man inte välja något som är alldeles för urringat, barbent eller ärmlöst. Rekommenderat är att man försöker undvika mörka färger eller svart.

Kan män ha grått på begravning?

Enligt tradition klär män sig i svart eller mörkblå kostym och vit skjorta. Slipsen är vanligtvis svart eller vit. Vit slips brukar bäras av de närmast sörjande och svart av övriga. Färgtemat gäller också för kvinnor men med inslag av mörkblå och grå nyanser.