:

Vad menas med 3000 mm vattenpelare?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad menas med 3000 mm vattenpelare?
  2. Hur mycket vattenpelare jacka?
  3. Hur många vattenpelare har galon?
  4. Är galon bra?
  5. Hur många vattenpelare bör en regnjacka ha?
  6. Vad är skillnaden mellan regnbyxor och skalbyxor?
  7. Varför galon?
  8. Hur ska regnkläder sitta?

Vad menas med 3000 mm vattenpelare?

1 droppe – vattenpelare över 3 000 mm Produkter med en vattendroppe skyddar mot lätt regn. De håller regn och fukt ute en tid och är perfekta för plötsliga skurar. 2 droppar – vattenpelare över 5 000 mm Produkter med två vattendroppar skyddar mot kraftigt regn.

Hur mycket vattenpelare jacka?

Hur mycket regn en jacka står emot brukar anges med så kallad vattenpelare. För att klara av rejält regn bör en jacka ha en vattenpelare på minst 10 000 mm. Se även till att du väljer en jacka med tejpade sömmar, annars börjar det snart läcka.

Hur många vattenpelare har galon?

För att mäta vattentätheten i ett regnplagg använder vi oss av vattenpelare. Det är ett vattentäthetstest där man utsätter materialets rätsida för ett vattentryck i millimeter. Våra Galonplagg har en vattenpelare mellan 50 mm.

Är galon bra?

Galon har en plastbelagda yta, som gör att tyget klarar stora stora mängder vatten. Galonkläder är på så sätt bra när regnet öser ner. Galontyget har en glatt yta som gör att smutsen inte fastnar så lätt. Galonkläder finns både fodrat och ofodrat och passar både vår som höst.

Hur många vattenpelare bör en regnjacka ha?

– titta på tygets vattenpelare Ett regnplagg med en vattenpelare på 2000 mm eller mer brukar räknas som vattentätt; då kan plagget användas i hällregn en stund utan att tyget släpper in väta. Ska du däremot vistas flera timmar ute i hällregn bör du välja ett regnplagg med en vattenpelare på minst 20000 mm.

Vad är skillnaden mellan regnbyxor och skalbyxor?

Lite förenklat kan man säga att den största skillnaden mellan galonkläder och skalkläder är att galontyg är helt tätt och inte andas. Vatten och smuts tränger inte genom galontyg, materialet är slitstarkt och galon är lätt att skölja av efter en dag i sandlådor, vattenpölar och härligt geggig lera!

Varför galon?

Galontyget har en glatt yta som ser till att smutsen inte fastnar så lätt. Skulle lite smuts fasta sköljer ni bara enkelt av det under rinnande vatten. Galon är slitstarkt och klarar av de flesta lekar. Galon har en tät ytbeläggning som kan begränsa plaggets rörlighet.

Hur ska regnkläder sitta?

Plaggens öppningar i nacke, armar, ben och midja bidrar även till att regnkläder andas. Vissa regnjackor och -byxor har även ventilationsöppningar som bidrar till bättre ventilation. Hur regnjackan är designad är också avgörande huruvida du blir blöt eller inte. Till exempel bör sömmar på regnkläder bör vara tejpade.