:

Hur behandla bänkskiva?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur behandla bänkskiva?
  2. Hur många gånger ska man olja bänkskiva?
  3. Hur många lager olja?
  4. Hur Bona laminatgolv?
  5. Hur underhåller man laminatgolv?

Hur behandla bänkskiva?

Den mest effektiva behandling av bänkskivan får du nämligen med en riktigt bra olja som är avsedd för att skydda och bevara bänkskivor. Olja för bänkskivor ska vara fri från tungmetaller och andra tillsatser som man inte vill ha i närheten av livsmedel. Ett bra alternativ är kallpressad linolja.

Hur många gånger ska man olja bänkskiva?

Olja in din bänkskiva Efter det första året behöver du behandla din träskiva ungefär 2–3 gånger om året eller så fort du märker att skivan börjar bli torr och sliten. Du kan enkelt testa om det är dags genom att hälla en droppe vatten på bänken.

Hur många lager olja?

Ju fler lager du lägger på desto mörkare blir ytan. Rör om i burken då och då. Efter 30 minuter kan du torka bort överflödig olja som inte sugits upp av träet. Välj Ädelträolja för hårda träslag som ek och teak.

Hur Bona laminatgolv?

Golvpolishen ger en blank skyddande yta, jämnar ut mikrorepor och fräschar upp golvet. Appliceras enkelt med Bona Appliceringsmop på ett torrt, rengjort, lackerat golv. Använd varje till var fjärde månad beroende på slitage, för att hålla dina golv i bra skick över tid.

Hur underhåller man laminatgolv?

Det räcker ofta med att dammsuga, torrmoppa eller sopa ett relativt rent laminatgolv. Om du behöver göra en grundligare rengöring rekommenderar vi att du fukttorkar golvet med en väl urvriden mikrofibermopp. Dosera Bioclean i städvattnet enligt anvisningen på förpackningen.