:

Var vik korsord?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Var vik korsord?
  2. Kan mar vara?
  3. Vad är åligger?
  4. Får bukt med problemet?
  5. Har den infekterade?
  6. Vad betyder öppna upp?
  7. Kan man säga komma till bukt med?

Var vik korsord?

Synonymer till vik

  • bukt, havsbukt, fjord, fjärd, golf, gulf, flad, inskärning, havsarm, havsvik, inbuktning.
  • Användarnas bidrag. mar.

Kan mar vara?

I den kommunala hälso- och sjukvården måste det finnas en eller flera medicinskt ansvariga sjuksköterskor (MAS). För verksamheter som jobbar med rehabilitering kan det istället finnas en arbetsterapeut, fysioterapeut eller sjukgymnast som är medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR).

Vad är åligger?

Betydelse: Säges i fråga om det, hvartill någon på grund af lag eller laga stadgar är förpligtad.

Får bukt med problemet?

Få bukt med är det traditionella uttryckssättet, som tas upp i ordböckerna. Komma till bukt med är det nyare, som vissa kan reagera på. Båda uttrycken används i betydelsen 'komma till rätta med'. Bukt har med 'böjning' i kamp eller strid att göra, och har länge använts på olika sätt.

Har den infekterade?

När du får en infektion har kroppen angripits av bakterier, virus eller svamp. För att försvara sig reagerar kroppen oftast med en inflammation. Infektion och inflammation är ord som ofta används när man talar om olika sjukdomar. De hör ihop, men beskriver ändå två skilda tillstånd.

Vad betyder öppna upp?

Svar: Ofta betyder öppna upp och starta upp samma sak som öppna och starta. Ibland kan dock partikeln upp göra att verbet ändrar karaktär.

Kan man säga komma till bukt med?

Bukt innebär att skaffa sig ett övertag. Den som ska få bukt med något behöver alltså komma till rätta med en knivig situation. Troligen är det därför som komma till bukt med har blivit vanligt. Uttrycken komma till rätta med och få bukt med kan helt enkelt ha blandats ihop – ett fenomen som kallas kontamination.