:

Vem grundade Walter Gropius Bauhaus?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vem grundade Walter Gropius Bauhaus?
  2. I vilka städer finns Bauhaus?
  3. I vilka länder finns Bauhaus?
  4. När öppna Bauhaus i Växjö?
  5. Var finns Bauhaus i Spanien?

Vem grundade Walter Gropius Bauhaus?

Walter Gropius, född i Berlin, Tyskland, död i Boston, Massachusetts, USA, var en tysk arkitekt. Han grundade Bauhaus och ses tillsammans med Ludwig Mies van der Rohe och Le Corbusier som en av skaparna av den moderna arkitekturen. Walter Gropius, 1919.

I vilka städer finns Bauhaus?

I Sverige finns butiker i Göteborg, Hyllinge, Kalmar, Linköping, Löddeköpinge, Malmö, Norrköping, Stockholm, Sundsvall, Uddevalla, Uppsala, Västerås, Knivsta och Örebro. I maj 2011 öppnade Bauhaus också sin nätbutik där sortimentet finns till försäljning.

I vilka länder finns Bauhaus?

BAUHAUS är en av Europas ledande byggvaruhuskedjor och har 270 varuhus i 19 länder (Österrike, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Ungern, Island, Norge, Slovenien, Bulgarien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Luxemburg, Slovakien och Nederländerna).

När öppna Bauhaus i Växjö?

Planen var att Bauhaus skulle öppna sitt varuhus i Växjö under det fjärde kvartalet i år. Som Market berättat tidigare nekades kedjan bygglov för en 35 meter hög skylt in anslutning till det. Processen kring det gör att bygget försenats, det rapporterar Smålandsposten. Öppningar är i stället planerad till april 2022.

Var finns Bauhaus i Spanien?

I utkanten av Málaga ligger Málaga Nostrum som har flera butiker med fabriksförsäljning, bland annat El Corte Inglés, MediaMarkt och Amichi. Här hittar ni också Bauhaus för den som gillar skruvar och muttrar.