:

Vilket land ligger Teneriffa i?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vilket land ligger Teneriffa i?
  2. Hur stor är ön Teneriffa?
  3. Hur långt är Teneriffa?
  4. Är Teneriffa med i EU?
  5. Är det dyrt i Teneriffa?
  6. Hur lång tid tar det att åka runt Teneriffa?

Vilket land ligger Teneriffa i?

Teneriffa är en spansk ö som ligger i ögruppen Kanarieöarna i Atlanten utanför Afrikas nordvästra kust. Teneriffa tillhör provinsen Santa Cruz de Tenerife som tillsammans med provinsen Las Palmas de Gran Canaria bildar den autonoma regionen Kanarieöarna. Huvudstad är Santa Cruz de Tenerife.

Hur stor är ön Teneriffa?

2,034 km²Tenerife / Area

Hur långt är Teneriffa?

Ön är triangelformad (se sidan med karta) och den skulle kunna rymmas i en 9 mil lång och 8 mil bred rektangel och vägen runt ön är 35,8 mil lång. Ön domineras av vulkanen Teide, som är 3718 meter över havet och det högsta berget i Spanien.

Är Teneriffa med i EU?

Kanarieöarna (Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote och Teneriffa) räknas inte som EU-land.

Är det dyrt i Teneriffa?

Är Teneriffa en dyr ö? Priserna på basprodukter i Teneriffa är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.44 gånger mindre för shopping i Teneriffa än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Teneriffa varierar från: 308 SEK (30 EUR) i Hostel till 985 SEK (94 EUR) i 3-stjärnigt hotell.

Hur lång tid tar det att åka runt Teneriffa?

Det tar cirka sex till åtta timmar att flyga från Sverige till någon av öns två flygplatser, Tenerife North Airport i norr (nära huvudstaden Santa Cruz) eller Tenerife South Airport i söder (nära de stora badorterna).