Hur många timmar får jag jobba?
Innehållsförteckning:
- Hur många timmar får jag jobba?
- Vad är orsaken till att du inte blir bra trots att du tagit antibiotika?
- Varför överlever man antibiotikabehandling?
- Vilka antibiotika verkar på olika bakterier?
- Kan antibiotika minska antalet bakterier i tarmen?
Hur många timmar får jag jobba?
Arbetstidslagen reglerar bland annat ordinarie arbetstid 40 timmar/vecka (5 §), övertid 200 timmar/kalenderår (7 §), dygnsvila 11 timmar/24 timmar (13 §) och veckovila 36 timmar/7 dagar (14 §). Arbetstidslagen kan avtalas bort genom kollektivavtal (3 §), då gäller i stället reglerna i kollektivavtalet.
Vad är orsaken till att du inte blir bra trots att du tagit antibiotika?
Den vanligaste orsaken till att du inte blir bra trots att du har tagit antibiotika är att infektionen inte beror på bakterier, utan på virus. Det finns också andra orsaker till att du inte blir bra: Du har fått fel sorts antibiotika. Du har fått för låg dos.
Varför överlever man antibiotikabehandling?
Resistenta bakterier överlever antibiotikabehandling. Resistenta bakterier överlever antibiotikabehandling. Överdriven användning av antibiotika har gjort att vissa bakterier har blivit motståndskraftiga mot en eller flera sorters antibiotika. Det kallas att bakterierna har blivit resistenta.
Vilka antibiotika verkar på olika bakterier?
Det finns olika grupper av antibiotika som verkar på olika sätt och på olika bakterier: 1 Penicilliner 2 Cefalosporiner 3 Tetracykliner 4 Makrolider 5 Kinoloner 6 Trimetoprim och sulfonamider.
Kan antibiotika minska antalet bakterier i tarmen?
Antibiotika minskar antalet bakterier i kroppen, både de som orsakar sjukdom och andra som är nyttiga. Minskad mängd nyttiga bakterier i tarmen kan ge magbesvär med lös avföring. Makrolider kan göra att du mår illa, kräks och får ont i magen. Det kan hända att du får hudutslag när du behandlas för en infektion.