:

Vad är safir för sten?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är safir för sten?
  2. Vad kallas en blå safir?
  3. Hur ser man om en sten är en diamant?
  4. Vad har safir för egenskaper?
  5. Var kan man värdera diamanter?

Vad är safir för sten?

Safir består av mineralet korund som i sin tur består av aluminiumoxid. Många olika ädelstenar innehåller mineralet korund som innehåller spår av andra metaller så som järn, krom och titan för att nämna några exempel. Dessa mineraler spelar in på den färg som ädelstenen har.

Vad kallas en blå safir?

Idag kallas alla korunder oavsett färg för safirer, med undantag av röd korund som kallas rubin. Om man omnämner en safir utan att ange dess kulör så avses den blå safiren. Den mest värdefulla färgvarianten av safir är blåklintsblå, som får sin färg av en blandning av järn och titan.

Hur ser man om en sten är en diamant?

Andningstest – ånga fastnar inte lika lätt på en diamant Ett av de enklaste testen man kan göra, är att helt enkelt andas på stenen. Normalt sätt så fastnar, och stannar, ångan någon sekund på kubiska zirkonian. Men på diamanten så fäster den dåligt och försvinner väldigt snabbt.

Vad har safir för egenskaper?

Safir eliminerar frustration, hjälper oss att se livets gåvor och gå igenom de dörrar som redan är öppnade. Den är en sten för rikedom och framgång. Den hjälper oss att fokusera och öppna vårt sinne för det vackra och sköna. Safiren ger oss inre frid och uppfyller vårt medvetandes inre önskningar och begär.

Var kan man värdera diamanter?

Värdering och inlämning till auktion pågår alla vardagar året runt. Du behöver inte boka tid. Värderingen finns på Biblioteksgatan 5 i Stockholm. Du kan också få hjälp med värdering online om du skickar ett mail till [email protected].