:

Vad händer när man vinner Nations League?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer när man vinner Nations League?
  2. Vad är Nations?
  3. När släpps biljetter till VM 2022?
  4. Vad händer om man vinner Nations League 2021?
  5. Vilka sporträttigheter har C More?

Vad händer när man vinner Nations League?

Den trofé som det vinnande laget ska få visades första gången upp under den första lottningen av grupperna i Lausanne, Schweiz, 2018. Trofén representerar alla Uefas medlemsländer och är gjord av sterlingsilver, den väger 7.5kg och är 71cm hög.

Vad är Nations?

Ordet nation kommer från latinets natio (börd) som i sin tur har sin rot i verbet nascor, födas. För romarna var en natio beteckning för en större grupp som sträckte sig utöver familjen, släkten eller stammen. Den utgjorde inte ett folkslag, gens, och än mindre ett folk, populus.

När släpps biljetter till VM 2022?

Biljetterna till fotbolls-VM i Qatar 2022 har släppts under onsdagen. För internationella fans är majoriteten av biljetterna dyrare än de som såldes till mästerskapet i Ryssland 2018.

Vad händer om man vinner Nations League 2021?

Det är ännu inte klart hur Nations League-resultaten kommer att påverka kvalspelet till EM 2024. Efter den första upplagan fick gruppvinnarna chansen att kvala sig vidare via playoff om man misslyckades att ta sig direkt till EM. Uefa ska meddela hur kvalspelet till EM 2024 ska gå till senare i juni.

Vilka sporträttigheter har C More?

C More/TV4 har även rättigheter till bland annat PGA-touren i golf, basketligan NBA och WTA-touren i tennis. Men också till Svenska cupen, UEFA Nations League – samt EM- och VM-kval i fotboll. Ytterligare exempel är La Liga, Serie A, MLS och portugisiska Liga NOS.