:

Hur många tänder klinga?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur många tänder klinga?
 2. Vilken klinga till bordssåg?
 3. Vad heter de olika sågarna?
 4. Vilken såg till trä?
 5. Vilken klinga till Lister?
 6. Vad menas med negativ tandning?
 7. Vilken klinga till cirkelsåg?
 8. Hur slipar man en klinga?
 9. Vad är kännetecknet för en Ryggsåg?
 10. Är Fintandad?
 11. Vilken såg till vad?

Hur många tänder klinga?

Klingan som följer med nya kap- och gersågar brukar ha någonstans mellan 24 och 40 tänder, så beroende på vad du ska göra kan det vara lämpligt att komplettera med klinga med 40 tänder eller mer för finare snitt.

Vilken klinga till bordssåg?

Viktigt är att klingan ska vara avsedd för bordscirkelsågar, att den har rätt dimension och att det är rätt storlek på klinghålet. Montera aldrig en klinga som är större eller mindre än vad maskinen är avsedd för. Generellt använder batteridrivna maskiner tunnare klingor.

Vad heter de olika sågarna?

14 elektriska sågar och vad de används till

 • Bordscirkelsåg. Den robusta bordscirkelsågen är enkel men effektiv och kommer till användning så fort du behöver göra raka snitt med hög precision. ...
 • Cirkelsåg. ...
 • Sänksåg. ...
 • Kap- och gersåg. ...
 • Sticksåg. ...
 • Tigersåg. ...
 • Motorsåg. ...
 • Bandsåg.

Vilken såg till trä?

Ryggsågar med härdade tandspetsar passar för trä, plast, laminat, aluminium etc. Sticksågen är perfekt när du har begränsat spelrum, ska såga upp ett hål, en böjd profil eller vid annan figursågning. I regel börjar man såga från ett borrat hål. Det finns tandspetshärdade klingor.

Vilken klinga till Lister?

Finsågning i trä, fintandad klinga. Passar utmärkt till hårdare material och jobb som kräver snygga snittytor. T. ex. lister, faner laminat, hårdplast, med mera.

Vad menas med negativ tandning?

Hårdmetallklinga med negativ tandning för sågning i aluminium och plast. En hårdmetallklinga har slipade hårdmetalltänder som håller skärpan under lång tid. Att alltid ha en klinga som är vass ger rena och fina snitt. Den här klingan passar till sågar som t.

Vilken klinga till cirkelsåg?

När du köper en cirkelsåg följer det ofta med en standardklinga. Det är en allroundklinga som kan såga i det flesta sorters trä. Klingan har få och stora tänder, som ger ett förhållandevis grovt snitt.

Hur slipar man en klinga?

Av Wood-Mizer, Europe

 1. Steg 1: Rengöring av klingan. Innan du avlägsnar den klinga som behöver slipas från sågverket, kör klingan under 15 sekunder och dränk den i smörjmedel för att ta bort så mycket kåda som möjligt. ...
 2. Steg 2: Slipning. ...
 3. Steg 3: Borttagning av metallgrader. ...
 4. Steg 4: Skränkning av tänder. ...
 5. Skränk dina egna blad.

Vad är kännetecknet för en Ryggsåg?

Ryggsågens kännetecken är den tjockare överkanten (ofta en dubbelvikt stål- eller mässingsrygg) som dels ger sågen stadga och dels förhindrar att sågen når botten av geringslådan. Tänderna på denna typ av såg har liten eller ingen skränkning.

Är Fintandad?

Ryggsågen, eller geringssågen, finns i flera varianter. Den är fintandad och ger ren sågyta, särskilt i geringslåda. Ryggsågar med härdade tandspetsar passar för trä, plast, laminat, aluminium etc. Sticksågen är perfekt när du har begränsat spelrum, ska såga upp ett hål, en böjd profil eller vid annan figursågning.

Vilken såg till vad?

I regel är de mindre och mer fintandade sågarna att föredra vid sågning i tunnare och känsligare trämaterial, såsom som ger dig rena och jämna snitt. Om du ska såga upp ett större hål kring ett befintligt borrat hål kan du använda en sticksåg.