:

Måste man ha Mips?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Måste man ha Mips?
  2. Vilka hjälmar har Mips?
  3. Vad menas med Mips?
  4. Vem uppfann MIPS?
  5. Vilken är den bästa cykelhjälmen?
  6. Vilken cykelhjälm är säkrast?

Måste man ha Mips?

MIPS är en kvalitetsstämpel Alla hjälmar testas i två versioner. En med och en utan MIPS BPS. Om inte rotationskrafterna minskat med minst 10 % blir hjälmen inte godkänd. Ofta är dock reduktionen avsevärt större än så.

Vilka hjälmar har Mips?

Mipshjälmar från Scott, Bliz, Bell mm Mips är inte bundet till ett varumärke utan tekniken finns på bland annat hjälmar från Bliz, Scott, GIRO, Bell, Met och Salomon.

Vad menas med Mips?

MIPS (Multi-directional Impact Protection System) är ett skyddssystem för hjärnan. Det är ett extra skydd som är integrerat i hjälmen - ett lågfriktionslager under komfortlagret, som oftast gult och tydligt märkt med logotyp.

Vem uppfann MIPS?

År 1996 lade Hans von Holst och Peter Halldin fram idén om MIPS-lösningen. Under samma period blev Svein Kleiven anställd som doktorand och påbörjade utvecklingen av det som blivit en av de allra främsta så kallade FE-modellerna (Finite Element) i världen av den mänskliga hjärnan.

Vilken är den bästa cykelhjälmen?

När Folksam under 2019 uppdaterade sitt test med cykelhjälmar så var det Giro Aether MIPS som presterade i toppen och fick mest poäng. Det inbyggda rotationsskyddet från MIPS ligger mellan två lager i hjälmen och gav ett bra skydd i de tester som utfördes.

Vilken cykelhjälm är säkrast?

Kontrollera att hjälmen är CE-märkt. Välj en hjälm med rotationsskydd, t ex MIPS. Hjälmen ska sitta perfekt så att den inte kan trilla av eller skjutas bakåt och lämna pannan fri. Om du köper en hjälm till ditt barn ska du inte köpa en för stor hjälm som barnet kan växa i.