:

Kan man plugga på distans och jobba samtidigt?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man plugga på distans och jobba samtidigt?
  2. Kan man jobba och plugga Komvux?
  3. Vad gör man som glasmästare?
  4. Hur mycket tjänar en glasmästare?
  5. Hur gör man för att färga glas?

Kan man plugga på distans och jobba samtidigt?

Om du väljer att studera på distans kanske du kan jobba samtidigt som du studerar. Då är det viktigt att du har koll på CSN:s fribelopp. Fribeloppet är den summa pengar du får tjäna utan att det påverkar din rätt till bidrag.

Kan man jobba och plugga Komvux?

Allt fler på Komvux väljer flexibla studier där du pluggar på egen hand i din egen takt. Agnes pluggar matte och jobbar samtidigt. – Vi ser ett ökat tryck på flexibla studier. Folk vill kunna kombinera till exempel studier och jobb och vill inte vara låsta, säger Birgitta Drews, rektor på Komvux Pauli i Malmö.

Vad gör man som glasmästare?

Glasmästare kan också konstruera hela fasader och tak av glas och använder då ofta en metallkonstruktion som glasen fästs i. De kan också göra mellanväggar, uterum och entréer i glas. Användningen av glas som fasad och i inredningar har ökat på senare år. Som glasmästare kan du också kallas glastekniker.

Hur mycket tjänar en glasmästare?

31 200 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur gör man för att färga glas?

Olika tekniker och glastyper har olika arbetstemperaturer. Om man vill färga glas kan man till exempel tillsätta vissa metalloxider i råvarublandingen. En del färgande ämnen är enkla att använda som t ex koboltoxid som används för att få koboltblått medan de flesta röda och gula färger är svåra.