:

Vad händer om man inte betalar greenfee?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer om man inte betalar greenfee?
  2. Vad händer om man spelar utan grönt kort?
  3. Hur fungerar Spelrätt?
  4. Kan man spela golf utan att vara medlem?
  5. Vad kostar en spelrätt på Upsala GK?
  6. Vad innebär passiv medlem i golfklubb?
  7. Vilka länder måste man ha Grönt Kort?
  8. Hur blir man medlem i en golfklubb?

Vad händer om man inte betalar greenfee?

Spelare som ertappas utan giltig spelrätt eller utan att ha betalt greenfee (”tjuvspel”) bestraffas med dubbel greenfee. Om spelaren inte är medlem i klubben ska händelsen även rapporteras till spelarens hemmaklubb. Ovanstående bestämmelse gäller både tävlings- och sällskapsspel.

Vad händer om man spelar utan grönt kort?

Pay and Play innebär att du får spela på en golfbana utan att ha grönt kort eller golf-ID. Du behöver alltså inte vara medlem i en golfklubb för att spela Pay & Play. Alla som vill kan alltså boka en tid, dyka upp vid banan, betala och spela.

Hur fungerar Spelrätt?

Spelrätten är ett bevis på att innehavaren mot erläggande av beslutade avgifter har en rättighet att spela på banan. Vid utträde ur klubben säljs spelrätten på den öppna marknaden, likt ”golfaktien”. Den vanligaste finansieringsformen för nya golfanläggningar idag är att erbjuda medlemmarna spelrätter.

Kan man spela golf utan att vara medlem?

Måste jag ha ett medlemskap? Ja! För att spela golf på svenska banor behöver du vara medlem i en golfklubb. Du måste inte vara medlem på just banan du ska spela, bara en klubb som är ansluten till SGF, till exempel HappyGolfer.

Vad kostar en spelrätt på Upsala GK?

Vid försäljning eller överlåtelse av spelrätt utgår en registreringsavgift på 500:- som betalas av den nya ägaren.

Vad innebär passiv medlem i golfklubb?

Medlem som är passiv med giltigt skäl (enligt ovan) får inte vara aktiv medlem i annan svensk golfklubb under det år den är passiv medlem hos oss. Passiv medlem äger ej rätt att erhålla hcp-kort eller grönt kort och har således ej rätt att spela golf, vare sig på klubbens banor eller som gäst på annan golfbana.

Vilka länder måste man ha Grönt Kort?

Du behöver Grönt kort i följande länder: Ryssland, Albanien, Azerbajdzjan, Makedonien, Moldavien, Montenegro, Turkiet, Ukraina och Vitryssland. Dessutom rekommenderar vi att du tar med Grönt kort när du beger dig med egen bil till Spanien.

Hur blir man medlem i en golfklubb?

För att kunna skaffa sig ett golfmedlemskap behöver man dessutom ha genomgått en grundutbildning i golf, en så kallad nybörjarkurs / grönt kort kurs. Utbildningen syftar till att golfspelaren skall känna till golfregler och att ha förståelse för det som vi brukar kalla ”vett & etikett” på golfbanan.