:

Hur kasta diskus?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur kasta diskus?
  2. Hur mycket väger Daniel Ståhl diskus?
  3. Hur dags kastar Daniel Ståhl?
  4. Hur mycket bänkar Daniel Ståhl?
  5. När tävlar Daniel Ståhl nästa gång?
  6. Vad väger en Damdiskus?

Hur kasta diskus?

Diskus är en gren som bygger på slungkastet, som är en naturlig kaströrelse. Diskusen ska hållas i de yttersta fingerlederna, alltså inte greppas runt diskuskanten. För barn kan diskusen vara svår att greppa, därför kan de lära sig slungkastet med andra mer greppvänliga redskap, t. ex.

Hur mycket väger Daniel Ståhl diskus?

155 kgDaniel Ståhl / Weight

Hur dags kastar Daniel Ståhl?

Bakom Ståhl slutade svenska OS-silvermedaljören Simon Pettersson trea på 65.02. Enligt friidrott.se har diskusstjärnan aldrig kastat så långt så tidigt in på säsongen. Daniel Ståhls tidigare bästa notering i april månad är 68.36. Som jämförelse kastade han 68,90 när han tog OS-guld förra sommaren.

Hur mycket bänkar Daniel Ståhl?

Ståhl har tagit 200 kilo i bänkpress men avslöjar att målet är kunna göra ännu mer.

När tävlar Daniel Ståhl nästa gång?

Säsongsdebut ute för Ståhl, Pettersson och Roos 13:00:00 CET | Pressmeddelande. Lördag-söndag representerar några av våra främsta kastare Sverige i Europacupen i Portugal. Tre av dem: Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos som alla tre gör utomhusdebut. Allt sänds live på Friidrottskanalen.

Vad väger en Damdiskus?

En modern tävlingsskiva för herrar har en diameter på 22 cm och en vikt på två kilo. För damer är diametern 18,2 cm och vikten ett kilo.