:

Hur mäter man bränsletryck?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur mäter man bränsletryck?
  2. Hur högt bränsletryck?
  3. Vad är Common Rail på svenska?
  4. När ökas den insprutade bränslemängden?
  5. Vad sker i dieselmotorn under andra takten?

Hur mäter man bränsletryck?

Ska du bara mäta soppatrycket så fungerar en däcktrycksmätare finfint. Bara trycka på den på ventilen som sitter på fuelrailen. Ett tips är att trycka dit den när bilen är avstängd, sedan starta bilen och kolla trycket.

Hur högt bränsletryck?

För högt bränsletryck gör att spridartiden inte kan bli tillräckligt kort och du får en fet blandning. Soppatryck på 55psi är för högt, risken är också överhängande att spridarna inte orkar med att stänga helt/snabbt vid detta tryck, gamla spridare börjar få problem över 45psi med att stänga tillfredställande.

Vad är Common Rail på svenska?

Common Rail (eller gemensamt fördelningsrör) är ett direkt bränsleinsprutningssystem som installeras på fordon med dieselmotorer. Det har utvecklats av företaget Bosch. Idag så installeras Common Rail-system på över 70% av alla dieselmotorer från olika tillverkare.

När ökas den insprutade bränslemängden?

Bränsleinsprutningens fördelar. Den främsta fördelen med bränsleinsprutning är att systemet doserar bränslet mer exakt än en förgasare. Därför kan motorn anpassa sig till olika driftförhållanden (temperatur, belastning med mera) och alltid få rätt mängd bränsle. Detta ger jämnare gång och mindre avgasutsläpp.

Vad sker i dieselmotorn under andra takten?

Teoretisk princip. Under kompressionstakten ökar luftens temperatur i en dieselmotor så mycket att bränslet självantänder när det under högt tryck sprutas in i kompressionstaktens slutskede.