:

Hur länge ger plommonträd frukt?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge ger plommonträd frukt?
  2. Är plommon Självfertila?
  3. När skall man plocka plommon?
  4. Hur pollinerar man plommon?
  5. Är Plommonträdet dött?
  6. Kan plommon mogna om jag plockar av dem?

Hur länge ger plommonträd frukt?

Endel sorter kan ge frukt efter några få år, andra kan det mycket väl ta 5-8 år innan de ger frukt. Sort är en mycket viktig information, Rene Claude sorter kan ta upp till 10 år innan de ger skörd.

Är plommon Självfertila?

Frukten mognar i mitten på september. Självfertil. Planteras i väldränerad och mullrik jord. Gräv en stor grop och se till att jordkvaliteten är bra även runt planteringsgropen.

När skall man plocka plommon?

Hösten närmar sig och de första fruktsorterna kan skördas och lagras. När du skördar frukt, till exempel plommon, äpplen eller päron, ska den färska frukten normalt alltid skördas tillsammans med stjälken.

Hur pollinerar man plommon?

Fruktträd behöver pollen Dålig fruktsättning kan bero på att sorterna inte befruktar varandra. Alla äpplen, päron, en del söta körsbär och plommon är självsterila. Alla surkörsbär är självfertila. Samtliga pollineringsschema läses så att sorterna i ovankant lämnar pollen och sorterna i kolumnen till vänster befruktas.

Är Plommonträdet dött?

Är det så att den är ringbarkad (hur ser skadan på stammen ut??) av rådjur eller harar så är det nog kört för huvudstammen. Men om den växer på egen rot, dvs. är inte ympad på "vild" stam, och det kommer skott från roten, så kan man ju alltid få ett nytt träd eller buske genom att låta någon/några av skotten växa upp.

Kan plommon mogna om jag plockar av dem?

har ett plommonträd som är fullt med plommon men dom kommer nog inte att mogna klart eftersom vintern snart kommer så frågan är , går det att plocka plommonen och låta dom eftermogna ? Odla svarar: Hej, ja absolut går det att göra det!