:

Hur använder man fjäderbricka?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man fjäderbricka?
  2. Vad gör en låsmutter?
  3. Vilka muttrar används för att skapa en låst förbindning?
  4. Vad står M6M för?
  5. Varför Planbricka?

Hur använder man fjäderbricka?

Fjäderbricka, delad bricka, är en bricka som är delad vid en punkt av ringen och sedan böjd till en fjäderform. Fjäderformen är menad att fungera som en låskraft mellan skruvskallen och materialet skruven fästs i.

Vad gör en låsmutter?

Vill man vara säker på att en mutter inte lossnar på grund av vibrationer kan man använda en fjäderbricka eller en låsmutter. Det senare är en mutter med innerhylsa av plast som griper stadigt tag i bulten eller den gängade stången när den dras åt.

Vilka muttrar används för att skapa en låst förbindning?

Med skruvförband avses, inom konstruktion, förbindning av olika delar med hjälp av skruv. Det finns två typer av skruvförband, förspända och icke förspända.

Vad står M6M för?

För M6S-sexkantskruv och M6M-mutter där nyckelvidderna skiljer sig mellan ISO och DIN standard. max ± 5%). 3. Åtdragningsmoment (MV) i Nm för obehandlade anoljade stålskruvförband vid användning av momentnyckel eller skruv-/mutterdragare med momentstyrning.

Varför Planbricka?

brickan hjälper till att fördela ut trycket från bulten/mutter över en större yta sen hindrar den att äta sig ner i delen man skruvar fast. låsmuttrar å låsbrickor används på saker som vibrerar eller stor värmeskiftning varm / kallt mm, eller bara sånt man är rädd skall släppa.