:

Vad är insättningsgaranti på Nordea?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är insättningsgaranti på Nordea?
  2. När gäller inte insättningsgarantin?
  3. Hur mycket är insättningsgarantin på?
  4. Hur ser ett försäkringsbrev ut?
  5. Var hittar jag mitt försäkringsbrev?

Vad är insättningsgaranti på Nordea?

Insättningsgaranti – skydd för insättningar Insättningar på konto i Nordea Bank Abp, filial i Sverige, omfattas av den finska insättningsgarantin. Nordea har också anslutit sig till den svenska insättningsgarantin så att du som kund har rätt till samma skydd som andra svenska insättare.

När gäller inte insättningsgarantin?

Insättningsgarantin gäller inte Har du mer än kronor på ditt konto gäller alltså inte garantin för den del som överstiger det beloppet. Insättningsgarantin kan i vissa fall omfatta belopp upp till 5 miljoner kronor.

Hur mycket är insättningsgarantin på?

Insättningsgarantin innebär att du får ersättning av staten om den bank eller institut där du har dina pengar går i konkurs. Skyddet gäller upp till kronor per person och institut.

Hur ser ett försäkringsbrev ut?

I villkoren ska det framgå för vem och vilka försäkringen avser, vad och när men även hur försäkringen gäller. Relationen till försäkringsbrevet är att det är i försäkringsbrevet det framgår vilka som är kopplade till försäkringen och vad som försäkrats.

Var hittar jag mitt försäkringsbrev?

Om du har valt att få dina dokument digitalt hittar du försäkringsbrevet under Dokument när du loggar in på Mina sidor. Har du Kivra kan du få ditt försäkringsbrev direkt i Kivra.