:

Vem sköter kontrollen av Besiktningsverksamheten?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vem sköter kontrollen av Besiktningsverksamheten?
  2. Finns Dekra bilbesiktning kvar?
  3. Vad krävs för att starta bilprovning?
  4. Vem kan besiktiga bilen?
  5. Vilket Besiktningsföretag är bäst?
  6. Får Dekra besikta bilar igen?

Vem sköter kontrollen av Besiktningsverksamheten?

3 a § Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll och Transportstyrelsen utövar tillsyn över sådan besiktningsverksamhet som avses i denna lag.

Finns Dekra bilbesiktning kvar?

Idag driver DEKRA 73 besiktningsstationer och har 220 anställda. DEKRA Automotive AB är ackrediterat av Swedac för att utföra kontrollbesiktning och registreringsbesiktning av fordon i Sverige.

Vad krävs för att starta bilprovning?

Vad krävs för att starta ett besiktningsföretag? För att få besikta fordon efter den krävs att företaget har en ackreditering. Företaget ansöker om ackreditering hos Swedac.

Vem kan besiktiga bilen?

Du behöver inte ta bilen till besiktningen själv om du inte hinner det innan datumet går ut. Vem som helst kan köra bilen till besiktningen, men dom kan endast köra in den om de själva är försäkrade.

Vilket Besiktningsföretag är bäst?

Bäst bilprovare och fordonskontrollanter

PrioritetBilprovare
1Bilprovningen
2Carspect
3DEKRA

Får Dekra besikta bilar igen?

Dekra blir ackrediterade på nytt, enligt ett nytt beslut från Swedac. Beslutet verkställs omedelbart och innebär att Dekra på nytt har behörighet att besiktiga bilar. Den första december förra året återkallade Swedac Dekras ackreditering. Företaget behövde då stänga sina besiktningsstationer med omedelbar verkan.