:

Varför pimpsten?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Varför pimpsten?
  2. Vad används pimpsten till?
  3. Har blivit pimpsten?
  4. Hur använder man en pimpsten till fötterna?
  5. Var köpa pimpsten?

Varför pimpsten?

Pimpsten blandar du in i din jord för att få en grövre, luftigare struktur men ibland också för att få en lägre vikt på jorden. Det kan ha betydelse om du vill att krukorna ska blir lättare att lyfta eller om du odlar uppe på tak.

Vad används pimpsten till?

Dr Sannas äkta pimpsten kan du använda för att skrubba, slipa och fila bort förhårdnader på din hud. Pimpstenen passar perfekt att exempelvis hänga upp i duschen. Stenen passar perfekt att användas för, tack vare sin skrovliga yta, att skrubba bort döda hudceller på kroppen och förhårdnader på fötterna.

Har blivit pimpsten?

Pimpsten är en extrusiv magmatisk bergart som bildas när lava snabbt kyls ned och härdar vid explosiva vulkanutbrott. De flyktiga gaserna och det höga vatteninnehållet i lavan frigörs hastigt och på grund av den snabba nedkylningen skapas otaliga enskilda porer. Detta ger pimpstenen dess svampliknande porösa struktur.

Hur använder man en pimpsten till fötterna?

Massera fötterna med pimpstenen i några minuter och fokusera på de områden som har mest förhårdnader. Skölj därefter fötterna i ljummet vatten och torka dem varsamt igen.

Var köpa pimpsten?

Pimpsten har många användningsområden och kan användas både för inblandning i jord och som den är, för odling med näringslösning. I jord ger pimpstenen en grövre luftigare struktur samtidigt som varje korn har en inre struktur som kan hålla...