:

Vad ska man blästra aluminium med?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man blästra aluminium med?
  2. Vad är bäst att blästra med?
  3. Vilket Bläster medel ska jag använda?
  4. Vad är en Sodabläster?
  5. Vilken Blästersand?
  6. Hur blästrar man trä?

Vad ska man blästra aluminium med?

Gjutgods i aluminium blir riktigt fint efter rengöring med bikarbonat. Det är inte bara bilkarosser som kan rengöras med bikarbonat.

Vad är bäst att blästra med?

Riktigt skonsam blästring kan man göra med soda som är ett icke slipande material. Sodan är bäst på färg, men tar även bort mindre rostangrepp. En annan intressant metod är att blästra med kolsyreis. Denna metod ”spränger” bort smuts och färg och lämnar inga spår efter sig annat än den smuts man blästrat bort.

Vilket Bläster medel ska jag använda?

Allmänt gäller att man ska man använda blästermedel med så små partiklar som möjligt för att få en optimal förbehandling av ytan. Med finfördelat blästermedel får man större effekt per volym. Ju fler partiklar som matas ut samtidigt, desto mer får du gjort på samma tid.

Vad är en Sodabläster?

Produktbeskrivning. Använd soda (bikarbonat) för att skonsamt avlägsna färg eller beläggningar på rostfritt, krom, gummi eller aluminium.

Vilken Blästersand?

Som blästersand lämpar sig den runda stålsanden bäst för blästerautomater av olika slag t. ex. slungbläster – och golvblästerutrustning.

Hur blästrar man trä?

Med sodablästring kan man blästra allt från trä, stål, aluminium, rostfritt, betong till tegel och till och med papper – det går till och med att blästra bort logon från ett visitkort.