:

Vem har vunnit mest afrikanska mästerskapen?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vem har vunnit mest afrikanska mästerskapen?
  2. Vem sänder Afrikanska mästerskapen?
  3. När slutar Afrikanska mästerskapen?
  4. Vart visas Afrikanska mästerskapen?
  5. Var spelas finalen i Afrikanska mästerskapen?

Vem har vunnit mest afrikanska mästerskapen?

Det mest framgångsrika laget är Egypten, som har vunnit sju gånger (bland annat tre mästerskap i följd 2006, 20). Därefter följer Kamerun, med fem vinster. Ghana och Egypten är även de två länder som har varit värdnation för mästerskapet flest gånger (fyra vardera).

Vem sänder Afrikanska mästerskapen?

Vilka sänder Afrikanska mästerskapen? Viaplay sänder samtliga 52 matcher som spelas under turneringen.

När slutar Afrikanska mästerskapen?

De Afrikanska mästerskapen 2021 kommer att spelas i Kamerun från 9 januari till 6 februari 2022. För första gången i tävlingens historia kommer hela 24 nationer att delta i kontinentens största fotbollsturnering.

Vart visas Afrikanska mästerskapen?

De afrikanska kvalmatcherna till FIFA VM 2022, totalt 130 direktsända matcher, visas redan på Viaplay i Norden, Baltikum och Polen. Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group)s streamingtjänst Viaplay finns i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen, Polen och USA.

Var spelas finalen i Afrikanska mästerskapen?

Afrikanska mästerskapet i fotboll 2021 spelades i Kamerun mellan 9 januari och 6 februari 2022, och var det 33:e Afrikanska mästerskapet i fotboll. Mästerskapet vanns av Senegal som i finalen besegrade Egypten efter straffsparksläggning.