:

Vilken är den sexigaste dialekten?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vilken är den sexigaste dialekten?
  2. Vilken är den bästa dialekten?
  3. Vilken är den mest omtyckta dialekten?
  4. Vilken är den bästa dialekten i Sverige?
  5. Vad är speciellt med östgötska?

Vilken är den sexigaste dialekten?

Det är nämligen Sveriges sexigaste dialekt enligt en färsk undersökning på dejtingsajten Mötesplatsen. Nu är det bevisat! Sveriges singlar charmas mest av Norrländska, tätt följt av Göteborgska och Värmländska. - Norrländska är en rejäl men samtidigt charmig dialekt.

Vilken är den bästa dialekten?

40% av respondenterna svarar att dialekten har betydelse. Bland de mest populära dialekterna hittar vi göteborgska, stockholmska och norrländska. Minst populär är östgötskan och småländskan. 2 593 svenskar mellan 15 och 80 år medverkade i en undersökning som Com Hem genomfört i ämnet kundservice.

Vilken är den mest omtyckta dialekten?

Bland de mest populära dialekterna hittar vi göteborgska, stockholmska och norrländska. Minst populär är östgötskan och småländskan. 2 593 svenskar mellan 15 och 80 år medverkade i en undersökning som Com Hem genomfört i ämnet kundservice.

Vilken är den bästa dialekten i Sverige?

På en ohotad förstaplats hamnar huvudstadens dialekt. Hela 27 procent uppger nämligen att det är den mest attraktiva dialekten. Därefter följer göteborgskan med 15 procent och norrländska på 14 procent. Undersökningen visar också att även skånska och gotländska rankas högt.

Vad är speciellt med östgötska?

Östgötskan kännetecknas av ett tjockt l-ljud och att man tar bort d:et mellan två vokaler. Något annat som är vanligt förekommande är tungrots-r i början av ord och betonade stavelser, även om detta är tillbakagång i förmån för rikssvenskan, som blir allt vanligare.