:

Vad hette elektras bror?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad hette elektras bror?
 2. Vad skrev Elektra?
 3. Hur gammal är Carmen Electra?
 4. Vem sjöng Elektra i Wien?
 5. Vad heter Orestes syster?
 6. Vad betyder Elektra?
 7. Vem är Elektra?
 8. Vad hette Birgit Nilssons make?
 9. Vem Kompade Birgit Nilsson?
 10. Vem var gift med Zeus?
 11. Hur många heter Elektra i Sverige?
 12. Vem äger Electra?
 13. Vad heter Birgit Nilsson memoarer från 1977?
 14. I vilken opera gjorde Birgit Nilsson debut 1946?

Vad hette elektras bror?

Enligt myten var Elektra dotter till kung Agamemnon av Mykene och drottning Klytaimnestra. Hon hade en bror, Orestes, och två systrar, Ifigenia och Chrysothemis.

Vad skrev Elektra?

Elektra är en tysk opera i en akt med musik av Richard Strauss. Librettot skrevs av Hugo von Hofmannsthal efter Sofokles tragedi med samma namn. Liksom operan Salome tillhör Elektra ett av Strauss tidiga operaverk. En 111 man stark orkester och ett för den tiden djärvt dissonant, starkt expressivt tonspråk.

Hur gammal är Carmen Electra?

50 years (Ap)Carmen Electra / Age

Vem sjöng Elektra i Wien?

La Nilsson Birgit Nilssons karriär tog fart när hon blev en stjärna på Kungliga Operan. Hennes första operaframträdande utomlands skedde 1951, när hon i Glyndebourne gjorde Elettra i Mozarts Idomeneo. Hennes debut vid Wiener Staatsoper 1954 var en vändpunkt: hon skulle bli en regelbunden gäst där i mer än 25 år.

Vad heter Orestes syster?

Vid faderns grav ger sig Orestes tillkänna för sin syster Elektra. Hon tar emot honom som en frälsare, och eggar honom att utföra det blodiga dådet.

Vad betyder Elektra?

Elektra eller Electra är ett grekiskt kvinnonamn som betyder bärnsten. Elektra förekommer i den grekiska mytologin och är omskriven i dramer av bland andra Sofokles och Euripides.

Vem är Elektra?

Elektra var inom den grekiska mytologin Agamemnons och Klytaimnestras dotter samt syster till Ifigeneia och Orestes. Av sin moder och dennas älskare, Aigisthos, drevs Elektra ur hemmet och förde därvid med sig den unge Orestes, vilken överlämnades till konung Strofios i Fokis för att uppfostras.

Vad hette Birgit Nilssons make?

Hennes make och "trogne vän", Bertil Niklasson, avled 1 år och 2 månader senare och begravdes bredvid henne. År 2009 delades Birgit Nilsson-priset ut för första gången.

Vem Kompade Birgit Nilsson?

Lars Roos spelade med Birgit Nilsson i tolv år. 45 minuters stående ovationer med sex extranummer på Hamburgoperan är en av höjdpunkterna i deras samarbete.

Vem var gift med Zeus?

Zeus hustru var Hera, gudarnas drottning. Vid sidan om äktenskapet hade Zeus olika kärleksförbindelser med såväl dödliga kvinnor (exempelvis prinsessor) som odödliga (nymfer och gudinnor), som nästan undantagslöst resulterade i ett eller flera barn. Även kärleksförbindelser med män förekom.

Hur många heter Elektra i Sverige?

Hur många heter Electra i Sverige? 165 kvinnor heter Electra i förnamn. Av dessa har 50 Electra som tilltalsnamn. Snittåldern är 18.1 år.

Vem äger Electra?

Samgåendet kommer att ske genom att Elons moderbolag, Elon Group Holding, byter samtliga aktier i Elon mot aktier i Electra genom en apportemission (”Transaktionen”). Efter Transaktionen kommer Elon Group Holding att vara den största aktieägaren i den sammanslagna koncernen och äga 65 procent av aktierna och rösterna.

Vad heter Birgit Nilsson memoarer från 1977?

Birgit Nilssons memoarer är hennes egen beskrivning av en karriär som förenar enastående framgångar med bred popularitet. Med berättarglädje och slagfärdighet återkallar hon minnen från sitt unika liv: galaföreställningar, världsscenerna, kollegerna, dirigenterna, intrigerna, fansen.

I vilken opera gjorde Birgit Nilsson debut 1946?

Genombrottet. Den 9 oktober 1946 gjorde Birgit sin debut på Kungliga Operan i rollen som Agathe i Friskytten av Carl Maria von Weber.