:

Vad räknas som fast arbetsplats?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad räknas som fast arbetsplats?
  2. Hur definieras tjänsteställe?
  3. Hur ska man skriva en affärsplan?
  4. Vad är en bra formulerad affärsidé?
  5. Vad är företagets affärsidé?

Vad räknas som fast arbetsplats?

Den anställde står till arbetsgivarens förfogande i bostaden mellan uppdragen och erhåller lön i avvaktan på dessa. Så är exempelvis ofta fallet för fast anställda i bemanningsföretag. I dessa fall är bostaden tjänsteställe.

Hur definieras tjänsteställe?

Tjänsteställe är den plats där den anställde arbetar mest (12 kap. 8 § IL). För anställda som arbetar på kontor, i fabrik, verkstad, butik och liknande är tjänstestället den byggnad där den anställde arbetar den mesta tiden.

Hur ska man skriva en affärsplan?

En affärsplan kan behövas för att låna företagets startkapital av banken eller Almi. Men att skriva en sådan är framförallt ett sätt att tvinga dig själv att tänka efter hur företaget ska tjäna pengar och vilken affärsmodell som ska gälla.

Vad är en bra formulerad affärsidé?

En bra formulerad affärsidé är första steget mot att bli företagare och grunden som ditt företag ska vila på. Film: Gå från idé till handling Filmen förklarar hur du kan gå från idé till handling och komma igång med ditt företag.

Vad är företagets affärsidé?

Företagets affärsidé handlar om vad du ska sälja, hur du ska sälja och till vem. Affärsidén ska också lyfta fram företagets styrka och det som gör företaget speciellt. ... Det kan till exempel vara uppfinningar (patent), varumärken, design eller texter (upphovsrätt).