:

När så tomater zon 4?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. När så tomater zon 4?
  2. Vad är en Frilandstomat?
  3. När så tomater zon 5?
  4. Hur många timmar sol behöver tomater?
  5. Vill tomater ha mycket sol?

När så tomater zon 4?

Man vill gärna så tomater tidigt, men risken är att plantorna blir alldeles för stora och svårhanterliga innan de kan planteras ut i växthuset. Såtid: Eftersom det tar cirka 6 veckor från sådd tills plantorna är klara att sättas i bädd bör man någon gång mellan den 1:a februari till den 1:a mars.

Vad är en Frilandstomat?

Tomatsorter som har tagits fram för att passa för odling i växthus trivs sällan ute i den stundtals torrare och betydligt kyligare luften. På fröpåsen hittar du symbolen för om det är växthustomater eller frilandstomater. De sistnämnda är betydligt härdigare och klarar av vädrets makter bättre.

När så tomater zon 5?

Hur odlar du dina tomater? När jag flyttade till Dalarna – odlar i zon 5 – fick jag lära mig att tomater ska sättas på Vasaloppssöndagen, första söndagen i mars. Det fungerar bra. Sår i småkrukor, sätter om i större krukor och när plantorna vuxit sig höga planteras de djupt i höga svarta hinkar från blomsterhandeln.

Hur många timmar sol behöver tomater?

Odla tomater i sol Det behövs inget lyxigt växthus, en inglasad balkong eller ett uterum kan duga lika bra, bara solen lyser där minst 6 timmar om dagen. En solig och vindskyddad plats ute kan också duga, men då får man välja sorter som klarar våra somrar.

Vill tomater ha mycket sol?

Skötsel tomatplantor Tomater vill mogna i solen så välj en solig och varm plats i lä. Vattna regelbundet, du kan se att bladen hänger om tomatplantan blir för torr. Vattna med växtnäring under hela odlingssäsongen, följ doseringsanvisningen på flaskan.