:

Hur fjädring fungerar?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur fjädring fungerar?
  2. Hur ofta ska man serva dämpare MTB?
  3. Hur mycket luft i Fox dämpare?
  4. Hur mycket olja ska man ha i framgaffeln?
  5. Hur mycket luft i framgaffeln?

Hur fjädring fungerar?

Detta innebär delar som stötdämpare, kopplingar och fjädrar, som alla hjälper hålla bilen på vägarna. Fjädringssystemet arbetar med hjälp av friktion som uppstår mellan vägen och hjulet för att ge dig som förare tillräckligt med hantering och en stabil form av styrning som resulterar i en mer komfortabel körning.

Hur ofta ska man serva dämpare MTB?

Tillverkarna säger att en dämpare ska servas efter ungefär 50 timmar cykling, men det beror ju också en hel del på hur och var man cyklar. Jag brukar säga att om man cyklar 2-3 gånger i veckan så blir det ganska bra att serva den en gång per år.

Hur mycket luft i Fox dämpare?

MAX 150psi klarar dämparna så gå aldrig över 150psi !!

Hur mycket olja ska man ha i framgaffeln?

Enligt min manual skall min gaffel ha 470cc olja per gaffelben så jag fyllde upp denna mängd. Det är inte extremt noga hur mycket olja man fyller i, det blir inte knas och det blir fel på någon centiliter.

Hur mycket luft i framgaffeln?

Först behöver du en bra läsbar gaffelpump. Det är också bra att ha bruksanvisningen till hands med tabellen som visar det rekommenderade trycket av din gaffel. I vissa fall finns det en tabell på framgaffeln som du kan rådfråga. På de flesta framgafflarna finns en tabell med rätta inställningar för varje vikt.