:

Vad kan jag plantera tillsammans med tulpaner?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan jag plantera tillsammans med tulpaner?
 2. Vad händer om man planterar tulpanlökar på våren?
 3. Kan man plantera tulpan på våren?
 4. Hur många tulpanlökar i en kruka?
 5. Vilka perenner passar ihop?
 6. Kan man sätta tulpanlökar i maj?
 7. Hur planterar man tulpaner?
 8. Kan man plantera lökar på våren?
 9. När Kan du plantera tulpanlökar?
 10. Hur gör du för att sätta tulpanlökar i kruka?
 11. Vad är storleken på tulpanlökar?

Vad kan jag plantera tillsammans med tulpaner?

Att kombinera senblommande tulpaner med tidigt blommande perenner skapar ett fantastiskt samspel. Prydnadsgräs som Sesleria och Calamagrostis, daggkåpa och mörkbladiga perenner som rödbladig silverax och vitbrokiga funkior är fina ihop med tulpaner, och så döljer de tulpanernas vissna blad.

Vad händer om man planterar tulpanlökar på våren?

Fördelen med att plantera lökar i kruka är många Vill man kan man driva fram dem tidigare än de lökar som blommar i rabatten. Härligt att ha när man längtar som mest. Det är bra med tidiga lökar på våren så att det finns något som blommar för de första insekterna.

Kan man plantera tulpan på våren?

Tulpanlökarna vill ha väldränerad jord då de ruttnar om de står i fukt. Använd gärna sandjord som du blandar med benmjöl, det här hjälper lökarna att klara kylan. På våren kan du ge tulpanerna en extra kick genom att gödsla med blodmjöl. Välj en plats där det är vindstilla så blåser de inte omkull om de blir höga.

Hur många tulpanlökar i en kruka?

En tumregel är att plantera lökarna tre gånger sin egen storlek. Är löken 4 cm så skall den vara på cirka 12 cm djup. Det här behöver du: Kruka eller korg som tål frost.

Vilka perenner passar ihop?

6 perenner för soligt läge

 • Kärleksört: Finns i många fina sorter med blad från blågrått till rödbrunt. ...
 • Perovskia: Aromatisk halvbuske med skira blågrå blomställningar. ...
 • Röd solhatt: Förutom i klassiskt rosa och vitt finns nya gula och orangea till röda toner. ...
 • Höstanemon: Rosavita eller vita blommor i glesa klasar.

Kan man sätta tulpanlökar i maj?

När ska man sätta tulpanlökar? Tulpanlökarna planteras på hösten, från september fram till någon vecka innan marken blir frusen. Så fort värmen är över och marken har fått svalna kan du plantera dina lökar.

Hur planterar man tulpaner?

Välj en bra och ganska vindstilla plats för planteringen av dina tulpaner. För att de ska trivas som allra bäst vill de ha en väldränerad, varm och humusrik jord med ett pH-värde över 6,5. Du kan med fördel välja en sandblandad jord som du själv förbättrar genom att tillföra kompostjord eller barkmull på årlig basis.

Kan man plantera lökar på våren?

När vårljuset börjar visa sig är det inte bara dags att så fröer, det är också tid att botanisera bland lökar, knölar och rotdelar som ska sättas i jord. Gemensamt för de flesta lök- och knölväxter vi planterarvåren är att de mår allra bäst i en väldränerad och luftig jord.

När Kan du plantera tulpanlökar?

När. Tulpanlökar kan du plantera i september fram till tjälen kommer ned i marken. Plantera helst tidigt på hösten då lökarna är i bästa skick och får gott om tid att rota sig innan vintern kommer.

Hur gör du för att sätta tulpanlökar i kruka?

Det går alldeles utmärkt att sätta tulpanlökar i kruka. Ha gärna sandblandad jord för bra dränering och blanda ner benmjöl. Använd krukor som tål frost och fukt och med dräneringshål. Det är alltid bättre med en lite större kruka. En plastkruka är det säkraste valet eftersom den tål frost.

Vad är storleken på tulpanlökar?

Lökstorleken varierar även med sort - vissa vilda arter har små väldigt små lökar. Tulpanlökarna ska vara friska - inte vara angripna av mögel eller ha andra skador. Alla klostras tulpanlökar är av storleken 12/+ vilket räknas som stora lökar.