:

Vilka versioner finns av CSS?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vilka versioner finns av CSS?
  2. Hur fungerar arv i CSS?
  3. Vilket år kom CSS?
  4. Vad är syftet med CSS?
  5. Hur länkar du in en extern css fil?
  6. Vad är HTML och CSS?

Vilka versioner finns av CSS?

Det finns fler versioner av CSS. Varje av dem byggdes på föregående version och gav nya möjligheter. Fram tills nu kom versionerna CSS1, CSS2, CSS3 och CSS4 ut. Det finns inte versionen CSS4 men det finns visst antal moduler av fjärde nivå och det är anledning till att den nämns när vi pratar om CSS versioner.

Hur fungerar arv i CSS?

Arv. Arv syftar på att de egenskaper som ges av "parent" taggarna vilket syfter på de egenskaper som finns i de öveordnade taggarn följer med i de underordnade. Betyder att CSS som påverkar en tagg även påverkar de taggar som finns inne i den första taggen.

Vilket år kom CSS?

Varje webbläsare har sitt eget sätt att tolka instruktionerna vilket gör det svårt att webbdesigna. Men så kommer norrmannen Håkan Wium Lie till undsättning. 1994 är första gången han lanserar förslaget ”cascading style sheets” eller CSS.

Vad är syftet med CSS?

CSS står för Cascading Style Sheets och är en av webbens tre grundläggande byggstenar tillsammans med HTML och Javascript. Man kan säga att CSS är webbens ansikte utåt, och sköter alltså allt som har med design att göra.

Hur länkar du in en extern css fil?

Det finns olika sätt att skriva css-kod:

  1. I en extern fil, som man döper till filnamn. css.
  2. I en -tagg. Som då oftast placeras i början (head) på en webbsida.
  3. Inuti en formaterbar tagg (t. ex ) ger en grön text inom en -tagg.

Vad är HTML och CSS?

HTML är ett språk för att formatera text på Internet och används tillsammans med CSS som styr hur det ska se ut. Man använder både HTML och CSS för att skapa hemsidor på internet (och ofta även programmering och databaser).