:

Vad är bra med friidrott?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad är bra med friidrott?
 2. När kan man börja med friidrott?
 3. Hur blir man bra på friidrott?
 4. Är det bra när tränaren säger bra?
 5. Vad ska man tänka på som tränare?

Vad är bra med friidrott?

Friidrott är en bra inledning till träning eftersom man utövar enkla rörelser. Man lär sig springa, hoppa och kasta, vilket hjälper barn att utveckla sin motorik och sitt balanssinne. Det här är en viktig punkt eftersom de första åren inom friidott främst handlar om variation och mångsidighet!

När kan man börja med friidrott?

- Man kan börja träna i klubben från det år man fyller 7 år. Vilka grenar tränar man? - Barn och ungdomar tränar så mångsidigt som möjligt och får därför prova på så många som möjligt av friidrottens grenar.

Hur blir man bra på friidrott?

Variation och lekfullhet ska vara ledord i träningen och målet är att lära sig friidrottens grunder. I 10–14-årsåldern kan ungdomarna, om de så vill, börja träna hårdare och hårdare för varje år.

Är det bra när tränaren säger bra?

Uttrycket används när en övning är väl utförd, men bra används också när ett barn inte har lyckats utföra övningen. Tränarna undviker att säga att något är dåligt, och därför får bra även täcka det dåliga.

Vad ska man tänka på som tränare?

Du som tränare och ledare har en avgörande roll i att skapa en idrottsmiljö där de aktiva trivs, känner sig trygga och får möjlighet att utvecklas och växa utifrån sina egna förutsättningar....Idé- och värderingsstyrt ledarskap

 1. Idé
 2. Värderingar.
 3. Vision.
 4. Engagemang.
 5. Mod.
 6. Lärande.