:

Vad finns det för nackdelar med avel?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad finns det för nackdelar med avel?
  2. Vad är bra med avel?
  3. Hur ofta uppdateras SKK Hunddata?
  4. Vad är jag för hästras?
  5. Hur mycket kan du om hästar?

Vad finns det för nackdelar med avel?

Alla som avlar kan ses som personligen ansvariga för alla liv som kommer till genom dem. Ett annat stort problem är att den riktade aveln för vissa egenskaper ofta leder till lidande för djuren. Korta nosar, rynkig hud som skaver och orsakar problem, bröstkorgar som nästan släpar i marken och förlossningsproblem.

Vad är bra med avel?

Välplanerad avel ger bättre hälsoegenskaper, högre fruktsamhet och en minskad risk för smitta. Det ger också en säkrare arbetsmiljö.

Hur ofta uppdateras SKK Hunddata?

Under förutsättning att vi lagt in resultaten så uppdateras nyinlagd information varje halvtimme och utöver det så görs en total uppdatering av Hunddata en gång per dag.

Vad är jag för hästras?

Det finns över 170 hästraser i världen. Vilken skulle du vara – om du var en häst? Svara på frågorna och se om du är stallets charmtroll eller snabb som blixten! Testet publicerades i KP 6.

Hur mycket kan du om hästar?

I hästkretsar har man under senare år diskuterat om alltför stora människor rider på alltför små hästar och hur många kilo en häst egentligen kan bära. Många anser att överviktiga inte alls ska rida. I många ridskolor har man ställt upp en maximivikt för ryttarna, gränsen varierar mellan kilo.