:

Får man lagra IP adresser?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Får man lagra IP adresser?
  2. Vad gör en IP adress?
  3. Hur man spårar någons IP-adress?
  4. Vilka IP inställningar IPv4 behöver man göra under inställningar för nätverkskortet för att en dator ska kunna kommunicera på det lokala nätverket och internet?
  5. Hur länge sparar Telenor din information?
  6. Hur länge sparar Telia IP adress?
  7. Vad är en privat IP-adress?
  8. Vad är din IP-adress på Google?
  9. Hur ser du din IP-adress på Facebook?

Får man lagra IP adresser?

Lite kortfattat: Från 1 oktober 2019 kräver lagen att alla tele- och internetoperatörer i Sverige ska registrera och lagra kund- och trafikinformation, även om det inte finns misstanke om grova brott. Uppgifterna måste lagras i tio månader.

Vad gör en IP adress?

En IP-adress är ett nummer som identifierar en anslutning mot internet. De används som nätets eget system med adresser och syftet är att information som skickas ska komma fram till rätt mottagare. Om din dator är ansluten till internet kommer den alltså att ha en IP-adress.

Hur man spårar någons IP-adress?

Är det olagligt att kolla upp någons IP-adress? IP-adresser är offentligt tillgängliga och leder inte till någon personligt identifierbar information, så det är lagligt att kolla upp någons IP-adress genom att använda ett IP-sökverktyg.

Vilka IP inställningar IPv4 behöver man göra under inställningar för nätverkskortet för att en dator ska kunna kommunicera på det lokala nätverket och internet?

För att kunna använda en manuellt tilldelad statisk IP-adress måste ytterligare uppgifter fyllas i. Subnätmasken för det lokala nätverket ska vara 255.255.255.0. Gatewayen ska vara routerns IP-adress. DNS-servrarna kan bytas samtidigt om så önskas (se "DNS").

Hur länge sparar Telenor din information?

Hur länge vi sparar datalänge du är kund hos oss, och under tre år därefter sparar vi dina kunduppgifter. I de fall det finns lagkrav på att spara uppgifter under längre tid, så följer vi sådana lagar. Bokföringslagen är ett exempel på lagstiftning som säger att underlag måste sparas i viss längre tid.

Hur länge sparar Telia IP adress?

Vi sparar informationen under max 36 månader. För att begränsa skada från och skydda dig mot internetbedrägerier sparar vi IP-adresser så att vi kan eftersöka, blockera och ta bort adresser och meddelanden. På så sätt förhindra spridning av virus, spam och trojaner.

Vad är en privat IP-adress?

Ett exempel på en privat IP-adress är 192.168.0.145. När någon av de till routern anslutna datorerna, mobilerna eller surfplattorna använder internet visas dock alltid istället din publika IP-adress. De privata IP-adresserna används endast just privat, för att routern ska kunna hålla reda på vart all information skickas.

Vad är din IP-adress på Google?

Det går även alldeles utmärkt att gå till google.se och skriva in till exempel vad är min IP-adress och välja någon av de första sökresultaten. Vi rekommenderar den första länken i vår sökning, minip.nu, där du enkelt ser din publika IP-adress högst upp på sidan.

Hur ser du din IP-adress på Facebook?

I de flesta fall bör du direkt se din IP-adress under Status. Gör du inte det eller vill se fler detaljer om ditt nätverk klickar du på Avancerat och väljer TCP/IP högst upp. Under IPv4-adress ser du sedan din IP-adress. Dela. Facebook.