:

Vilka får kvala till VM?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vilka får kvala till VM?
  2. Hur många VM platser har Asien?
  3. När spelar Sveriges damer mot Irland?
  4. Hur många platser har Europa i VM?
  5. När börjar Sverige Irland?
  6. Hur slutade matchen Sverige Irland?

Vilka får kvala till VM?

Playoff. Sverige gick som grupptvåa (se längre ner) till playoff där man lottades mot Tjeckien hemma i mars 2022. Vid seger väntar möte borta mot Polen i en direkt avgörande match om en plats i VM. Sverige-Tjeckien 1-0 e.

Hur många VM platser har Asien?

Det är totalt 46 asiatiska länder som tävlar om 4,5 platser till VM 2022.

När spelar Sveriges damer mot Irland?

I kväll kan damlandslaget säkra sin VM-plats. En poäng krävs mot gästerna Irland för att boka sin plats till VM nästa år. Avspark sker 18.30 på nationalarenan Gamla Ullevi i Göteborg. Matchen sänds i SVT2 och SVT Play.

Hur många platser har Europa i VM?

Det är totalt 13 europeiska länder som kan kvala sig till en plats i VM i Qatar. VM-kvalet inleds under 2021 och sker både i form av ett gruppspel samt en playoff. De 55 europeiska fotbollsnationerna har en mängd matcher att ta sig igenom för att slutligen kunna nå en plats i världsmästerskapet.

När börjar Sverige Irland?

När är Sverige-Irland: Matchen startar 18.30 på Gamla Ullevi. Så går Sverige till fotbolls-VM: Sverige är obesegrat och utan poängförlust i VM-kvalet efter sex matcher. En poäng till behövs för att säkra en plats i fotbolls-VM 2023.

Hur slutade matchen Sverige Irland?

Sverige vann matchen i Dublin i oktober 2021 med 1–0, efter ett irländskt självmål. Stina Blackstenius fick bollen i djupled och sköt ett svagt skott som studsade via irländska mittbacken Louise Quinn in i mål.