:

Hur mycket ska man späda färg?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket ska man späda färg?
  2. Vilken storlek på munstycke lämpar sig bäst till en kompressormatad spruta vid sprutning av köksluckor?
  3. Hur spär man ut målarfärg?
  4. Hur mycket förtunning?
  5. Vilken storlek på munstycke vid lackering?
  6. När ska man använda färgspruta?
  7. Kan man spä ut väggfärg?
  8. Hur mycket thinner i färg?
  9. Måste man ha förtunning?

Hur mycket ska man späda färg?

Späd ut färgen Heltäckande färg ska nästan alltid spädas med vatten. Om färgen är för tjock fastnar den och kan inte sprejas jämnt. Men den får heller inte vara för tunn, då kan den bli rinnig och dåligt täckande.

Vilken storlek på munstycke lämpar sig bäst till en kompressormatad spruta vid sprutning av köksluckor?

Du har mindre tryck desto längre och tunnare slang du använder. Munstycketsprutan med överliggande kopp är bara 0,5mm och passar därför bäst till mindre jobb. Satsa på munstycken på 1,2 - 1,4mm om du tänkt lacka större grejer tex en bil. Vatten i färgen gör att du får ett dåligt resultat.

Hur spär man ut målarfärg?

Vanligtvis vatten, lacknafta eller thinner. Om man arbetar med tvåkomponentfärg (t ex billack) så är det säkrast att använda thinner av samma märke som färgen, det brukar bli problem om man spär ut sådan färg med första bästa cellulosaförtunning.

Hur mycket förtunning?

Svar: Kika på burken, där står det exakt hur mycket härdare och förtunning du ska använda. Om du köpte en blandmugg så använd den skala som matchar den produkt du köpte, t ex blandförhållande 2:1.

Vilken storlek på munstycke vid lackering?

Vid applicering av slipgrundfärg är en lämplig storlek på munstycket 1.5-2.0 mm och ett rekommendabelt tryck är ca. 2 bar. Spruta fuktiga lager i 1-3 omgångar så att det spacklade/grundmålade området täcks i sin helhet och grövre spår efter slipning garanterat och blir täckta.

När ska man använda färgspruta?

Om du ofta målar om hemma, eller om du har många rum som du ska måla, till exempel inför en inflyttning, kan det vara läge att fundera på att investera i en färgspruta. Att måla med färgspruta går betydligt fortare än att använda pensel och roller, och resultatet blir ofta bra med en snygg finish.

Kan man spä ut väggfärg?

Vanligtvis vatten, lacknafta eller thinner. Om man arbetar med tvåkomponentfärg (t ex billack) så är det säkrast att använda thinner av samma märke som färgen, det brukar bli problem om man spär ut sådan färg med första bästa cellulosaförtunning.

Hur mycket thinner i färg?

Oftaast om man ska blanda 2K lack så brukar det vara 2 färg 1 härdare och 10-20% thinner. Men som det är sagt så är det beroende på fabrikat på lacken....

Måste man ha förtunning?

Alla billacker måste förtunnas annars blir det apelsinskal. Kör du syntetisk måste du ha korrekt förtunning men kör du med tvåkomp kan du i nödfall använda cellulosa förtunning "billigare" om du skulle ha slut på acryl förtunningen. Brukar alltid ha en 5 litare hemma, perfekt att skölja sprutan med.