:

Vad är penningöverföring?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad är penningöverföring?
  2. Vad är en betaltjänstleverantör?
  3. Hur går det till att Swisha?
  4. Vad är betaltjänstleverantör autogiro?
  5. Vad gör en PSP?
  6. Hur Swichar man?
  7. Kan man använda Swish i Danmark?

Vad är penningöverföring?

penningöverföring: en betaltjänst där medel tas emot från en betalare, utan att något betalkonto öppnas i betalarens eller betalningsmottagarens namn, uteslutande i syfte att överföra motsvarande belopp till en betalningsmottagare eller en annan betaltjänstleverantör som agerar på betalningsmottagarens vägnar, eller ...

Vad är en betaltjänstleverantör?

En betaltjänstleverantör (engelska: Payment Service Provider, PSP), även känt som betalväxel, är ett företag som förmedlar betaltjänster. En betaltjänstleverantör är uppkopplad till flera betalningsförmedlare (banker, inlösare och kortföretag).

Hur går det till att Swisha?

När du använder Swish behöver du alltså inte ha tillgång till mottagarens kontonummer. Om någon swishar pengar till dig, kommer betalningen direkt in på det bankkonto som du har anslutit till Swish. Swishar du pengar till någon annan, sker betalningen direkt till mottagarens bankkonto.

Vad är betaltjänstleverantör autogiro?

Autogiro är en betaltjänst som innebär att betalningar utförs från betalarens konto på initiativ av betalningsmottagaren. För att betalaren ska kunna betala via Autogiro, ska betalaren lämna sitt medgivande till betalningsmottagaren om att denne får initiera betalningar från betalarens konto.

Vad gör en PSP?

Betalväxel/PSP är ett företag som tillhandahåller betalningslösningar för handel på internet. En betalväxel/PSP motsvarar en kortterminal i en fysisk butik, dvs. den tekniska plattformen för betalningen. Betalväxel/PSP erbjuder olika typer av betalningslösningar och även hela butikslösningar.

Hur Swichar man?

Hur swishar jag?

  1. Öppna appen och skriv in mottagarens mobilnummer, swishnummer eller välj rätt person bland dina sparade favoriter eller från din kontaktbok i mobilen.
  2. Fyll i det belopp du vill skicka samt om vi vill lämna ett meddelande. ...
  3. Godkänn betalningen med Mobilt Bank-ID.

Kan man använda Swish i Danmark?

Systemet kommer göra det möjligt att betala med Swish i Belgien, Tyskland, Österrike, Finland, Danmark, Portugal, Schweiz och Norge.