:

Vad händer om man ramlar av på en dressyrtävling?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer om man ramlar av på en dressyrtävling?
  2. Hur får man bort lakrits?
  3. Får man ha spö på hopptävlingar?
  4. Får man smacka på Dressyrtävling?
  5. Hur hälsar man i dressyr?
  6. Måste man ha sporrar när man tävlar dressyr?

Vad händer om man ramlar av på en dressyrtävling?

Vid avfallning precis när startsignalen har givits måste ryttaren ev. fånga in hästen, hinna sitta upp, hoppa första hindret inom 45 + 45 sekunder. Annars utesluten.

Hur får man bort lakrits?

Du kan prova med flytande koncentrerad Galltvål på en fuktig trasa eller svamp. Gnugga in galltvålen och låt verka 10 minuter, gnid lite till och torka efter med vatten. Lycka till!

Får man ha spö på hopptävlingar?

Tänk på att på en dressyrtävling får du inte smacka eller ha spö på banan. På hopptävling får du smacka någon enstaka gång, men inte för mycket. Du får inte heller använda spöet för hårt eller för mycket (t.

Får man smacka på Dressyrtävling?

Tänk på att på en dressyrtävling får du inte smacka eller ha spö på banan.

Hur hälsar man i dressyr?

i en hand och hälsa genom att föra den andra handen rakt ner utefter sin sida. Hjälm med hakbandet i funktion, hatt eller kubb ska inte tas av. ”FU” Bibehållen tygelfattning är tillåten vid hälsning."

Måste man ha sporrar när man tävlar dressyr?

Sporrar är frivilligt både under framridning och tävlingsritt i ALLA klasser. Om sporrar används får de inte vara konstruerade så att de kan såra eller skada hästen. Sporrar ska vara av metall, men sporre med rund hård plastkula och sporre utan hals/utskjutande del är också tillåtet.