:

Hur stickar man snabbt?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Hur stickar man snabbt?
 2. Hur hårt ska man sticka?
 3. Hur snabbt kan man sticka?
 4. Hur många timmar tar det att sticka en tröja?
 5. Hur stickar man aviga?
 6. Hur mäter man masktäthet?
 7. Hur stickar man Hönsestrikk?
 8. Vad är lättast att börja sticka?
 9. Vad ska man börja sticka som nybörjare?
 10. Hur lång tid tar det att virka en tröja?
 11. Hur man stickar en filt?
 12. Hur ser man skillnad på räta och aviga maskor?

Hur stickar man snabbt?

Justera de muskler som behöver justeras. Sätt dig bekvämare, flytta stickningen närmare kroppen och slappna av så mycket som möjligt. Fortsätt sedan att sticka. Det går mycket fortare att sticka när du är avslappnad.

Hur hårt ska man sticka?

Saker som kan påverka masktätheten är framförallt din egen personliga stil, om du stickar hårt eller löst, garnets tjocklek och storlek på stickorna. Masktätheten görs i stort sett alltid på slätstickning om inte annat anges. Så här brukar det vara uppställt på alla garnbanderoller: 10 x 10 cm = 24 m x 27 v på st 5 mm.

Hur snabbt kan man sticka?

Hazel Tindall kan sticka 262 maskor på tre minuter.

Hur många timmar tar det att sticka en tröja?

Låt oss anta att du stickar 2 timmar i totalt 14 dagar för en kofta eller tröja. 2 x 14 = 28 timmar totalt. Och det är kanske lågt räknat!

Hur stickar man aviga?

Avigmaskor

 1. Håll stickan med maskorna i din vänstra hand. ...
 2. Stick höger sticka bakom tråden och bakifrån in genom första maskan på vänster sticka för att göra en ny avigmaska. ...
 3. Lägg tråden från pekfingret över höger sticka. ...
 4. Drag tillbaka tråden genom maskan och använd spetsen av stickan till hjälp.

Hur mäter man masktäthet?

Märk ut ett antal *hela* maskor, varv och mönsterrapporter på ungefär en decimeters bredd och *räkna* ut masktätheten genom att dividera antalet maskor (eller motiv) med antalet centimeter.

Hur stickar man Hönsestrikk?

Hönsestrikk är en form av fri stickning med många färger och kreativa mönster, som har sitt ursprung i Danmark på 70-talet. Det stickade får gärna ha skarpa färger och innehålla valfria budskap.

Vad är lättast att börja sticka?

Vad du än tänkt att sticka måste du alltid börja med att lägga upp maskor, att göra en ögla först är lättast tycker många. Börja sedan att träna på att sticka räta och aviga maskor. Du kommer ganska långt genom att bara kunna detta. Du kan t ex sticka halsdukar, halspolon, ben- och handledsvärmare mm.

Vad ska man börja sticka som nybörjare?

Kom igång på ett bra sätt. När man är helt ny i garnvärlden är det nog bäst att börja med 4 mm, 4,5 mm eller 5 mm stickor. Stickorna är lätta at hantera, maskorna är ganska stora vilket gör det lite lättare att se vad man gör, och sist men inte minst, det går snabbt och man känner att man kommer någon vart.

Hur lång tid tar det att virka en tröja?

Vi har sammanlagt c.a. 15 timmar lektionstid till att göra tröjan. Vi kan uppskatta grovt att en tröja har en ytarea som är tio gånger så stor som en mössa och därför rent mekaniskt tar minst tio gånger så lång tid som en mössa att göra.

Hur man stickar en filt?

Sticka en värmande filt

 1. Lägg upp 60 maskor på stickor (15 mm).
 2. Sticka rätstickning tills filten är så lång som du önskar.
 3. Vår filt mäter cm och tillverkades av 10 garnnystan.

Hur ser man skillnad på räta och aviga maskor?

Grunden för all stickning är våra grundmaskor, den räta maskan och den aviga maskan. När du stickar en rät maska håller du garnet bakom stickningen, och när du stickar aviga maskor håller du garnet framför stickningen.