:

Kan man stå på en Gassplanet?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Kan man stå på en Gassplanet?
 2. Har noen vært på Jupiter?
 3. Når vil planetene stå på linje?
 4. Hva er en Gassplanet laget av?
 5. Kan man stå på Saturn?
 6. Hva slags farger har Jupiter?
 7. Hva står Jupiter for?
 8. Hvordan står planetene i dag?
 9. Når kan man se Jupiter?
 10. Hvilken planet i verdensrommet har flest måner?
 11. Hvor stor er Jupiter i forhold til jorden?
 12. Kan man se Saturn fra Jorda?

Kan man stå på en Gassplanet?

Gassplaneter, som Jupiter, har ingen fast overflate, så vi ville bare falle inn i planeten hvis vi forsøkte å lande der. Inne i planeten kan det finnes en fast kjerne, men der er tyngdekraften så sterk at den ville knust hva som helst som kom dit.

Har noen vært på Jupiter?

Mesteparten av vår kunnskap om Jupiter stammer fra romsonder som har reist til planeten. Jupiter har blitt besøkt av totalt ni romfartøy, hvorav syv har flydd forbi og to har gått i bane rundt planeten. Pioneer 10 og 11 passerte Jupiter i 19.

Når vil planetene stå på linje?

Et par ganger hvert århundre samles de fem klareste planetene på himmelen. Det skjedde 5. mai 2000, og neste gang blir 8. september 2040.

Hva er en Gassplanet laget av?

En gassplanet er en planet som består hovedsakelig av gass og som derfor ikke har en fast overflate. Det skilles mellom gasskjemper, som består mest av hydrogen og helium, og iskjemper, som består i stor grad av vann, ammoniakk og metan samt mindre mengder hydrogen og helium.

Kan man stå på Saturn?

Saturn er en gassplanet. De har derfor ingen overflate det går an å stå på, slik vi kan på Jorda, som er en steinplanet. Saturn består mest av hydrogen og helium, i likhet med Sola.

Hva slags farger har Jupiter?

Jupiter roterer rundt seg selv i løpet av rundt 10 timer, raskest av alle planetene i solsystemet. Den raske rotasjonen fører til at sterke jetstrømmer deler gassen inn i forskjellige bånd. Båndene har forskjellige farger, fra hvitt til oransje til brunt. Mellom båndene oppstår det turbulens og stormer.

Hva står Jupiter for?

Jupiter var i romersk mytologi gudenes konge, og gud for himmelen og for torden. Han tilsvarer Zevs i gresk mytologi. Romerne kalt ham for Iuppiter (eller Diespiter) Optimus Maximus («Fadergud den beste og største»), og var den fremste guddommen i oldtidens romersk religion.

Hvordan står planetene i dag?

Finn en planet, stjernebilder, månen eller sola og følg deres gang på himmelen....Synlig i kveld/natt, 31. mai – 1. jun 2022.

Venus:Fra ons 03:25
Mars:Fra ons 02:53
Jupiter:Fra ons 02:47
Saturn:Fra ons 02:08
Uranus:Fra ons 03:27

Når kan man se Jupiter?

Jupiter på topp rett sør kl. Fra kl. 21.00 til 01.00 stiger Jupiter opp på nattehimmelen, og når den når sitt høyeste punkt vil den være synlig rett sør, i stjernebildet Krepsen (Cancer). Er du så heldig at du har adgang til et teleskop, vil du dessuten kunne se Jupiters fire måner, Io, Europa, Ganymedes og Callisto.

Hvilken planet i verdensrommet har flest måner?

Saturn tar over for Jupiter som planeten med flest måner i solsystemet. Jupiter har 79 måner, mens Saturn nå er oppe i 82.

Hvor stor er Jupiter i forhold til jorden?

Jupiter er den største planeten i hele solsystemet. Cirka 1300 jordkloder hadde fått plass inne i den. Diameteren er mer enn 11 ganger jordas omkrets.

Kan man se Saturn fra Jorda?

På stjernehimmelen over Norge kan du med det blotte øye se opptil fem planeter (Merkur, Venus, Mars, Jupiter og Saturn). Stjerner på nattehimmelen ser ut til å blinke, mens planetene lyser jevnere. Årsaken er at lyset fra ulike typer himmelobjekter påvirkes av jordatmosfæren på ulikt vis.