:

Hur får man en hög elefantöra?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man en hög elefantöra?
  2. Är växten elefantöra giftig?
  3. Hur ofta plantera om elefantöra?
  4. Vad kostar elefantöra?
  5. Hur får man en fin elefantöra?
  6. Hur länge lever Elefantöra?
  7. Hur ska man sköta Elefantöra?
  8. Kan man toppa elefantöra?
  9. Varför viker sig bladen på elefantöra?

Hur får man en hög elefantöra?

Ljusförhållande. Det absolut viktigaste för att elefantöra ska växa på höjden är att den lever under rätt ljus- och vattenförhållanden. Jag har märkt att mina elefantöron trivs bäst i östfönster under majoriteten av året, alternativt en bit in i rum med soliga fönster.

Är växten elefantöra giftig?

Inga förgiftningar kända. Att smaka en liten mängd kan betraktas som ofarligt. Observera att även andra krukväxter ibland har kallats för elefantöra men det är oftast parasollpilea som avses.

Hur ofta plantera om elefantöra?

Nya skott skjuter kontinuerligt upp ur jorden, dessa går enkelt att plantera i en ny kruka för att få en ny planta. Om du vill att plantan ska se buskigare ut så kan du låta skotten vara kvar. Vill du att din Elefantöra ska förgrena sig så kan du beskära toppskottet.

Vad kostar elefantöra?

Vad kostar en Elefantöra? En mellanstor Elefantöra utan ytterkruka kostar mellan 1 kronor, beroende på växtens storlek och hur välutvecklad den är. Som köpare av krukväxter vill du ha dem så frodiga och välväxta som möjligt, men förstås inte övervuxna.

Hur får man en fin elefantöra?

Elefantöra är en mycket anspråkslös växt och kan stå även i direkt solljus men trivs bättre i lite skuggigare läge. Tips: bladen blir större om växten står lite in i rummet. Norrfönstret kan vara ett bra läge. Under vinterhalvåret när dagarna är korta kan växten behöva flyttas till ljusare ställe.

Hur länge lever Elefantöra?

De klarar sig fint en vecka eller två utan vatten så länge de får stå i dagsljus men inte i direkt sol.

Hur ska man sköta Elefantöra?

För att få elefantörat att trivas så kan du gott placera den i ett halvljust läge med en temperatur om minst 5 °C, utan att den står i ett direkt solljus. Med mindre ljus får den nämligen större blad. Under sommarhalvåret kan du ge den lite extra gödning ungefär varannan vecka och hålla den lagom vattnad.

Kan man toppa elefantöra?

Om du vill satsa på att få en mer kompakt växt så kan du istället toppa din planta med jämna mellanrum, för att hålla den lägre och därefter spara alla sticklingar och nya skott som slår ut i en och samma planta.

Varför viker sig bladen på elefantöra?

Kanske är det vattningen det är fel på? Placera den inte heller i full sol utan i ljus halvskugga. Vattna den i kanten av krukan, inte inne i växten eftersom den inte gillar vatten på stjälkarna. Använd ljummet vatten, gärna regnvatten, som inte får stå kvar i ytterkrukan.