:

Kan man Betsa en lackad yta?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Kan man Betsa en lackad yta?
  2. Kan man Lasera en lackad yta?
  3. Vad är Lackbets?
  4. Kan man lasera lackat trä?
  5. Kan man lasera furu?

Kan man Betsa en lackad yta?

Tidigare målad eller lackad yta i bra skick: Slipa lätt med 240 korns slippapper, detta gör att bets och lack fäster bättre. Avlägsna allt slipdamm när slipningen är klar med en trasa som är fuktad med vatten och låt ytan torka.

Kan man Lasera en lackad yta?

Herdins Tak & Panel En lasyr som är miljömärkt, droppfri, vattenburen och enkel att arbeta med. För obehandlat eller tidigare lackerat barrträ inomhus. Den förebygger och bromsar så kallad gulning och ger en ljus sidenmatt yta. Läs mer om Herdins Tak & Panel.

Vad är Lackbets?

Lackbets är en kombination av den vanliga betsen och en tillsats med klarlack. När du använder lackbets behöver du inte efterlackera den betsade ytan. Om ytan och träet du ska betsa redan är behandlad kan du använda lackbets.

Kan man lasera lackat trä?

Lackerade ytor ska rengöras med målartvätt eller ett fettlösande allrengöringsmedel. Efter rengöring tvättas ytan av med vatten för att neutraliseras. Var noga med att ytan får torka ordentligt innan laseringen påbörjas. Trärena ytor och ytor där lacken har börjat flagna behöver slipas med slippapper.

Kan man lasera furu?

När lasyren torkat kan man borsta ytan med en panelborste så blir ytan fin. Oavsett om du väljer att måla heltäckande eller lasera så är det bra att börja med att tvätta med målartvätt.