:

Hva kan ligne på flåttbitt?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

  1. Hva kan ligne på flåttbitt?
  2. Hvor lenge sitter Borrelia i kroppen?
  3. Hvordan ser flått ut på huden?
  4. Er flåttbitt vondt?
  5. Hvordan ser det ut etter flåttbitt?
  6. Kan flått grave seg inn i huden?
  7. Hvordan kjennes et flåttbitt ut?

Hva kan ligne på flåttbitt?

- De fleste som har gått på doktorskolen lærer at flåttbitt gir en ring ytterst og at det er blekt i midten. Så dette bildet kan ligne på flåttbitt, sier spesialist i allmennmedisin Harald Reiso, som også er tilknyttet flåttsenteret.no.

Hvor lenge sitter Borrelia i kroppen?

Selv om studier viser at de fleste blir helt friske igjen etter en borreliainfeksjon opplever noen restplager i uker/måneder etter avsluttet antibiotikabehandling, særlig ved nevroborreliose. Ulike studier viser varierende forekomst av restplager etter gjennomgått nevroborreliose, fra 10-50%.

Hvordan ser flått ut på huden?

En rød tydelig ring danner seg etter hvert rundt stikkstedet og huden blir lysere sentralt. Ringen kan bli opptil en meter i diameter. Alle blir litt rød ved stikkstedet akkurat når flåtten har bitt, men dette er en reaksjon på bittet i huden, og ikke nødvendigvis infeksjon.

Er flåttbitt vondt?

Noen kan samtidig med utslettet også oppleve influensalignende symptomer som feber, hodepine og verking i musklene. Symptomer kan oppstå så tidlig som tre dager etter at du ble bitt, men kan også oppstå så sent som tre måneder etter flåttbittet.

Hvordan ser det ut etter flåttbitt?

Hvordan ser et flåttbitt ut? Mange flåttbitt kan gi en liten rød sone på et par cm rundt bittstedet, på samme måte som myggstikk eller andre insektstikk. Selve stikkstedet vil ofte være synlig, spesielt hvis flåttens biteredskaper fremdeles sitter igjen i huden.

Kan flått grave seg inn i huden?

Ikke begynn å grave ned i huden for å fjerne den da dette kan øke infeksjonsfaren ytterligere. Etter at du har fjerne flåtten, kan det være lurt å vaske lett over innstikk stedet med Klorhexidin 0,5 mg/ ml eller med såpevann, dette for å fjerne rester av middens kropp og væske som ligger igjen på huden.

Hvordan kjennes et flåttbitt ut?

Når du kan puste lettet ut over å ha fjernet flåtten, eller hvis den har falt av på en annen måte, er det vanlig at huden rundt bittet blir rød. Det er heller ikke uvanlig at det klør litt. I likhet med insektstikk er det som regel en liten rød sone på et par centimeter rundt bittet.