:

Vad ska man göra i trädgården på våren?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vad ska man göra i trädgården på våren?
 2. När plantera om i trädgården?
 3. När börja påta i trädgården?
 4. När kan man börja rensa ogräs?
 5. När börjar det grönska?
 6. När ska man lägga på ny jord?
 7. När kan man börja plantera buskar?
 8. När ska man rensa i rabatten på våren?

Vad ska man göra i trädgården på våren?

Vårstäda i trädgården

 • Vårfin uteplats. Både balkong och uteplats kan så här på våren behöva en omgång med kvasten, töm vinterns krukplanteringar och plantera härliga vårblommor som pensé, påsklilja och pärlhyacint. ...
 • Rensa rabatten. ...
 • Gräsmattan på våren. ...
 • Beskära träd och buskar. ...
 • Rensa bort gammalt, men lämna kvar en del.

När plantera om i trädgården?

På hösten, medan jorden fortfarande är varm är också en bra tid att plantera träd och buskar (läs vår artikel om det här). Du kan till exempel ta bort en del av gräsmattan för att få plats med fruktträd. Sätt till exempel ett eller flera äppelträd eller några andra fruktträd. De är populära hos pollinatörer.

När börja påta i trädgården?

Se upp med tung snö, fortsätt mata fåglarna och börja förbered din förkultivering. Vi kan så smått börja vårstäda, men var lite försiktig med att röja för mycket. Fånga första vårsolen och plantera en kruka med penséer. Förhoppningsvis håller sig aprilvädret borta och du kan börja påta i trädgården ordentligt.

När kan man börja rensa ogräs?

Ogräset växer året om och så fort snön har försvunnit från marken kan du sätta igång och börja rensa! Ju tidigare du tar bort maskrosor, kirskål och gräs, desto lättare är det att hålla efter under sommaren.

När börjar det grönska?

Efter mörker och kyla börjar det äntligen grönska igen. Det är bara att ta fram spaden och sätta igång! amelia guidar dig till en blomstrande trädgård, hela vägen från mars till augusti.

När ska man lägga på ny jord?

Bästa tiden att byta jorden är tidigt på våren när ljuset återvänder och växterna börjar få energi att växa igen. Skulle du missa att plantera om dem då går det att göra det andra tider på året också. Om intet annat kan det vara praktiskt att ta ut alla växterna på sommaren och göra jobbet utomhus.

När kan man börja plantera buskar?

Man kan plantera träd och buskar under hela säsongen men det finns fördelar med att plantera på hösten. Både marken och luften är då mer fuktig och växterna lägger dessutom mer kraft på att utveckla sina rötter istället för att knoppa.

När ska man rensa i rabatten på våren?

När perennerna vaknar Kan du tydligt se det gröna på perennerna, de fleråriga växterna, titta upp ur jorden, ja då är det dags att börja ”städa” i rabatten. Klipp ner fjolårsriset, men var noga med att inte skada de nya knopparna. Riset kan du lägga i komposten, gärna finklippt så bryts det ner snabbare.