:

Kan man plantera växter på mars?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Kan man plantera växter på mars?
 2. Vad kan man plantera för blommor i april?
 3. Vilka blommor kan man Förså i mars?
 4. Vad ska man börja odla i mars?
 5. Vad kan man Direktså i mars?
 6. Vad ska jag plantera i mars?

Kan man plantera växter på mars?

Energin kommer med våren och många av oss vill sätta fingrarna i jorden. Det börjar bli tid att börja förså och att göra om fönsterbläcket till en barnkammare för vårens och sommarens växter. De flesta grönsaker och blommor är bra att så i mars-april, för att du ska hinna få en fin skörd.

Vad kan man plantera för blommor i april?

I början av april är det dags att så bland annat blomstertobak, sommarflox, murbinka, lejongap, zinnia och buskkrasse. Senare halvan av månaden är det dags för rosenskära, lobelia, blåklint, luktärt, solros och jungfrun i det gröna bland andra. Tänk på att använda rena krukor och en bra såjord.

Vilka blommor kan man Förså i mars?

De magiska små fröerna som bär på allt det som ska skapa njutning, buketter och härlig mat för alla gästande humlor och bin under den ljusa varma årstiden i min trädgård. Nu börjar jag förkultivera sommarblommor som rosenskära, zinnia och lejongap.

Vad ska man börja odla i mars?

Vad är det som kan sås under mars? Växthusets grödor som tomater, paprika, aubergine och chili behöver lång utvecklingstid innan det blir skörd de måste sås tidigt. Till trädgårdslandet är det främst selleri, kål, majs och purjolök som måste förodlas, det mesta sås annars direkt när det blir varmt i jorden.

Vad kan man Direktså i mars?

Visst odlar jag lite som ”vanligt” det vill säga direktsådd och då är det kanske sallat och spenat som jag sår direkt när jorden i köksträdgården värms upp....Förodlar

 • Blomkål.
 • Bondbönor.
 • Broccoli.
 • Grönkål.
 • Kålrabbi.
 • Mangold.
 • Persilja.
 • Piplök.

Vad ska jag plantera i mars?

I mars är det är dags att så till exempel tomater och många sommarblommor. På fröpåsens baksida står lämpliga såmånader. Balkongodlare väntar med fördel till slutet av den rekommenderade perioden. Basilika är lätt att odla från frö – och det finns så många goda sorter.