:

Vart ligger Mount Olympus?

kunskapsaker.com

Innehållsförteckning:

 1. Vart ligger Mount Olympus?
 2. Hur högt är Olympus Grekland?
 3. Vad heter det högsta berget i Grekland?
 4. Finns det berg i Grekland?
 5. Vad var Olympen?
 6. Vad heter berget på Kreta?
 7. Vad heter Kretas högsta berg?
 8. Vilka bergskedjor finns i Grekland?

Vart ligger Mount Olympus?

Olympos (grekiska: Όλυμπος Olympos) är Greklands högsta berg. Det är ett bergsmassiv vid gränsen mellan prefekturerna Pieria (Mellersta Makedonien) och Larissa (Thessalien), med en högsta topp på 2 918 meter över havet.

Hur högt är Olympus Grekland?

Under veckan kommer vi även göra ett toppförsök på Mount Olympus (2918 m), som kan stoltsera med titeln som Greklands högsta berg och det näst högsta berget på Balkan. Olympus är känt som Zeus och de stora grekiska gudarnas hemvist.

Vad heter det högsta berget i Grekland?

Greklands högsta berg

NamnHöjd meter över havet
Olympos2 917
Smolikas2 637
Parnassos2 457
Oite2 158

Finns det berg i Grekland?

Visst, det finns fantastiska stränder i Grekland. Men det mest storslagna är bergen. Det finns höga berg i hela landet, från Makedonien längst i norr ända ner till södra Kreta. Den högsta toppen, Olympus, reser sig 2 917 meter över havet.

Vad var Olympen?

Olympen eller Olymp (grekiska Όλυμπος Olympos) var i grekisk mytologi gudarnas boning. Berget i norra Thessalien – Greklands högsta berg Olympos – har oftast nämnts som platsen för gudakabinettet.

Vad heter berget på Kreta?

Psiloritis (på grekiska Ψηλωρείτης), även känt som Ida, är den grekiska ön Kretas högsta berg, beläget i Idamassivet i Rethymnons prefektur. Toppen är på 2456 meter över havet. Enligt antikens mytologi växte guden Zeus upp på berget. Iliadens Paris höll till på berget Ida vid Troja i Anatolien.

Vad heter Kretas högsta berg?

Psiloritis (på grekiska Ψηλωρείτης), även känt som Ida, är den grekiska ön Kretas högsta berg, beläget i Idamassivet i Rethymnons prefektur. Toppen är på 2456 meter över havet.

Vilka bergskedjor finns i Grekland?

P

 • Parnassos.
 • Parnes.
 • Pentelikon.
 • Pindos.